17:17 29.11.2018

Частину українських моряків, заарештованих у Криму, вивезли до СІЗО до Москви

2 хв читати
Частину українських моряків, заарештованих у Криму, вивезли до СІЗО до Москви

Українських моряків із трьох кораблів ВМС України, заарештованих за рішенням 26-27 листопада, вивозять із Криму до Москви, повідомив адвокат Джеміль Темішев, який захищає командира бронекатера "Бердянськ".

"Моряки вже в Москві. Колеги з "Лефортово" повідомили. Сьогодні через "технічні заходи" "Лефортово" практично було закрите. А ми в Сімферополі не змогли зайти до своїх підзахисних, оскільки з ними нібито проводили якісь заходи", - написав захисник на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

"Інтерфакс" не має підтвердження цієї інформації з боку правоохоронних органів.

Адвокат мічмана з буксира "Яни Капу" Айдер Азаматов повідомив агентству, що не може ані підтвердити, ані спростувати інформацію свого колеги про переміщення українських моряків із сімферопольського СІЗО в "Лефортово".

"Я не можу на 100% підтвердити, але й спростувати не можу. З ранку адвокати, я в тому числі, не змогли потрапити до своїх підзахисних. Нам сказали, що сьогодні ми не зможемо їх побачити, оскільки з ними працюють психологи-медики. Начальник СІЗО сказав, що завтра це можливо, якщо вони будуть там. Ми перевіряли інформацію через свої канали, нам сказали, що завтра буде офіційна інформація із цього приводу та порекомендували не йти в СІЗО Сімферополя", - сказав захисник.

У кримському Управлінні Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) агентству не надали інформації про місцезнаходження 22 моряків і двох працівників української спецслужби, які перебували на кораблях ВМС України під час переходу з Одеси.

"Де перебуває та чи та особа, може сказати лише орган, у провадженні якого перебуває справа", - сказав співрозмовник агентства.

У цьому випадку йдеться про Федеральну службу безпеки РФ.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада із застосуванням зброї затримали біля Керченської протоки буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя через Чорне та Азовське моря. Судна конвоювали до Керчі.

Порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин кордону, вчинений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства або із загрозою його застосування).

За рішенням судів Сімферополя та Керчі 24 моряків заарештовано до 25 січня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА