19:19 29.11.2018

Правоохоронці затримали підозрюваного у справі про порушення таємниці листування та приватного життя

2 хв читати
Правоохоронці затримали підозрюваного у справі про порушення таємниці листування та приватного життя

Співробітники військової прокуратури та Національної поліції в четвер затримали підозрюваного в кримінальному провадженні про порушення таємниці листування та кореспонденції, а також про порушення недоторканності приватного життя, одним із потерпілих в якому є відомий український журналіст, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"29.11.2018 року в рамках розслідування кримінального провадження Головна військова прокуратура за участю співробітників департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затримала гр. П. за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер), ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) КК України. Одним із потерпілих від вчинення вказаних злочинів є відомий український журналіст", - написав А.Лисенко на сторінці у Facebook.

Він поінформував, що Слідче управління Служби безпеки України в Києві та Київській області при процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури Генпрокуратури України здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами завідомо неправдивого повідомлення про злочин, поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення; про порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, які передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, зокрема щодо державного діяча; впливу на співробітника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, а також за фактом незаконного збирання, зберігання та використання конфіденційної інформації про людину (за ч. 2 ст. 383, ч. 1 ст. 163, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 182, ч. 1 ст. 343 КК України).

А.Лисенко зазначив, що наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, у зв'язку з чим надати іншу інформацію неможливо.

Прізвища в повідомленні не зазначено.

Джерела інтернет-видання "Українська правда" повідомили, що правоохоронці затримали політтехнолога Володимира Петрова у рамках справи про начебто домагання заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України Олександра Варченка до студентки Наталії Бурейко.

8 листопада прокуратура Києва отримала звернення Н.Бурейко про погрози та переслідування з боку людини, яка в соцмережах використовує ім'я Олександр Варченко. Заступник начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції О.Варченко звернувся до голови Нацполіції Сергія Князєва з проханням здійснити перевірку оприлюднених у мережі обвинувачень у сексуальних домаганнях, запевнивши, що непричетний до них.

Прокуратура розглянула заяву, відкрила кримінальне провадження та доручила Службі безпеки України здійснювати розслідування.

Пізніше в акаунті Н.Бурейко в Facebook з'явилися її вибачення перед О.Варченком та членами його сім'ї. Попередні пости про погрози та домагання зникли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА