22:23 29.11.2018

"Метінвест" розгляне можливість перенаправлення вантажів через чорноморські порти в разі складнощів з проходом Керченської протоки

2 хв читати
"Метінвест" розгляне можливість перенаправлення вантажів через чорноморські порти в разі складнощів з проходом Керченської протоки

"Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, розгляне можливість перенаправлення продукції, що відвантажується, через порти Чорного моря в разі складнощів з доставкою вантажів споживачам через Керченську протоку, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії в четвер увечері.

"26 і 27 листопада два судна, що перевозять вантажі групи в країни ЄС, пройшли через Керченську протоку. В разі виникнення затримок при проходженні протоки, у групи є можливість перенаправити логістичні потоки в чорноморські порти. При цьому "Метінвест" понесе додаткові витрати у зв'язку з оплатою послуг залізниці, але заощадить на фрахті за рахунок укрупнення суднових партій", - констатували в прес-службі.

Як повідомлялося, вантажне судно "ATA", яке прямувало в Маріупольський морський порт, через тривале очікування проходу Керч-Єнікальським каналом відмовилося слідувати в пункт кінцевого призначення і вирушило назад, повідомило ДП "Маріупольський морський торговельний порт". За його даними, станом на 11:00 четверга проходження Керч-Єнікальським каналом очікували ще 12 суден, що прямують в Маріупольський морпорт, а також сім суден, що прямують з морпорту.

Держпідприємство також уточнило, що три судна, що знаходяться зараз в морпорту, вже завантажені, але не виходять в море через сильний вітер, погодні умови в каналі ще більш несприятливі.

Також повідомлялося, що міністр інфраструктури Володимир Омелян у середу ввечері заявив, що Російська Федерація продовжує перешкоджати роботі українських портів Маріуполя і Бердянська в Азовському морі, фактично заблокувавши 35 суден. Рух здійснюється тільки в напрямку російських портів на Азові.

ММК і "Азовсталь" раніше через Маріупольський морський торговельний порт (ММТП) отримували близько 30% сировини (вугілля, ЗРК, аглоруда) і відвантажували близько 60% металопродукції.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА