10:42 30.11.2018

За місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ (МП) Павла здійснюються обшуки

2 хв читати
За місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ (МП) Павла здійснюються обшуки

Співробітники Служби безпеки України здійснюють обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Павла в рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

"СБУ здійснює обшуки за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії (ст. 161 КК України - ІФ). Справа фактова", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю вранці в СБ України.

Пізніше цю інформацію підтвердив керівник апарату глави СБУ Ігор Гуськов.

"Буквально зараз співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, виконуючи доручення слідчого Головного управління ГУ Нацполіції в Київській області здійснюють санкціоновані слідчі дії у предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя) в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 161 КК України - порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної приналежності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі", - сказав І.Гуськов на брифінгу в прес-центрі СБ України в п'ятницю.

Він додав, що про результати обшуку СБУ поінформує пізніше.

Частина 2 статті 161 КК України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, - караються виправними роботами на термін до двох років або позбавленням волі на термін до п'яти років).

У свою чергу інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) повідомив: "30 листопада 2018 року о 9-й годині ранку на територію підсобного господарства Києво-Печерської лаври до с. Вороньків Бориспільського району Київської області прибули три автобуси з представниками СБУ з метою здійснення обшуку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА