15:54 30.11.2018

Намісник Києво-Печерської лаври називає обшуки в його будинку політичним тиском на нього

3 хв читати
Намісник Києво-Печерської лаври називає обшуки в його будинку політичним тиском на нього

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Павел заявляє про політичний тиск на нього й підтверджує факт проведення обшуку в його будинку та підсобному господарстві лаври.

"Сьогодні чиниться тиск на мене з усіх боків, але хочу вас запевнити, що я у святій соборній апостольській канонічній церкві, й іншої церкви я не визнаю, хіба що президент очолить майбутню церкву, вибачте", - сказав митрополит Павел журналістам у п'ятницю в Києві.

Митрополит назвав цей тиск політичним.

Він розповів, що президент звертався до нього з проханням звернутися до патріарха Кирила про зняття анафеми з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та надання автокефалії Україні. "Ми з ним поговорили, і я сказав, що намагатимуся це робити... Але через певний час президент змінив напрям і почав спілкуватися зі Стамбулом... Вони обіцяють, завтра-післязавтра буде автокефалія - будь ласка, нехай об'єднуються між собою, а в нас уже все є", - розповів митрополит Павел.

Він висловив здивування фактом проведення обшуків у рамках розслідуваної кримінальної справи щодо порушення рівноправності громадян, зокрема в підсобному господарстві. "Що, корови - терористки? Вівці? Що шукати там? Я не проти, хай шукають, може, комусь навесні потрібен гній, то знатиме, де взяти для своєї грядки", - іронізував намісник Києво-Печерської лаври.

Митрополит Павел підтвердив, що в будинку, який належить йому, відбулися обшуки, і при цьому зазначив, що не відвідував його вже п’ять років. "Сьогодні (обшуки - ІФ) були в будинку, який справді значиться на мені, але з 2013 року я там жодного разу не бував", - сказав він, додавши, що мешкає виключно в Києво-Печерській лаврі, а той будинок, який перебуває в його власності, виставлено на продаж.

"І коли мені зробили важку операцію - хтось дав мені бактеріологічну зброю - в 2014 році, цей будинок було розграбовано. Винесли були п'ять ікон, забрали ящик горілки, який там був. І я звертався до міліції, до прокурора, хотілося мені ікони повернути, ніхто не звернув на це уваги", - розповів священик.

"Сьогодні, Слава Богу, посвятили, ви побачили, що там людської ноги не буває. Щоправда, хтось поклав брошуру 2017 року. Але я там був тільки у 2013 році", - додав митрополит.

У свою чергу народний депутат із фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський висловив думку, що обшук у митрополита Павла відбувся за сфабрикованим кримінальним провадженням. "За цією сфабрикованою кримінальною справою здійснюється обшук тільки з однією метою - чинити тиск на владику Павла, який є твердим послідовником в обстоюванні інтересів канонічної церкви", - сказав нардеп.

За його словами, силами СБУ, Генеральної прокуратури, місцевих адміністрацій чиниться тиск на всіх архієреїв УПЦ з метою змусити їх узяти участь в об'єднавчому соборі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА