21:03 04.12.2018

У британському парламенті стартували п'ятиденні дебати щодо Brexit

2 хв читати
У британському парламенті стартували п'ятиденні дебати щодо Brexit

У палаті громад британського парламенту у вівторок почалися дебати щодо угоди про вихід Великобританії з ЄС.

"На початку п'ятиденних дебатів, які визначать курс нашої країни на найближчі десятиліття, варто на мить згадати, як ми прийшли до цього. На референдумі в 2016 році британський народ висловив прагнення (вийти зі складу ЄС - ІФ) і рік потому вони підтвердили цей вибір, однозначно проголосували за партію, шо була прихильна реалізації Brexit", - заявила на початку дебатів прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, підкресливши, що думка підданих Великобританії, висловлена в 2016 році, має бути реалізована.

Дебати триватимуть п'ять робочих днів, їх завершить голосування в палаті громад ввечері у вівторок, 11 грудня. Очікується, що кожного дня дебати триватимуть близько восьми годин. В обговоренні, окрім пересічних членів парламенту, братимуть участь британські міністри.

Так, наприкінці першого дня дебатів перед парламентом має виступити міністр Великобританії щодо Brexit Стівен Барклі. Другого дня, коли увага парламентарів буде сконцентрована на безпеці, перед членами парламенту виступить глава МВС Великобританії Саджид Джавід і глава МЗС Джеремі Хант. У третій день, повідомляє Бі-бі-сі, очікується виступ міністра фінансів Філіпа Хаммонда: тоді члени парламенту обговорять економіку.

Глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу 25 листопада на позачерговому засіданні Європейської ради затвердили угоду про вихід Великобританії з ЄС і декларацію про майбутні відносини. Після цього угоду мають узгодити Європарламент і британський парламент.

Основне голосування щодо Brexit відбудеться у британській палаті громад, тоді як у палати лордів не буде можливості заблокувати проект угоди. Щоб угода пройшла 650-місцеву палату громад, потрібна проста більшість голосів. ЗМІ зазначають, що для того, щоб забезпечити проходження угоди, Т.Мей необхідно близько 320 голосів, оскільки у парламенті не голосують окремі члени, такі як спікер.

Британські ЗМІ раніше висловлювали сумнів у тому, що угода зможе отримати схвалення британського парламенту. Очікується, що проти проекту угоди проголосує більшість Лейбористської партії, у якій є 257 місць у парламенті, також угоду навряд чи підтримають 35 парламентаріїв від Шотландської національної партії і 12 членів парламенту від Партії ліберальних демократів. Крім того, угоду підтримують не всі члени Консервативної партії Т.Мей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА