13:00 07.12.2018

На КПВВ "Майорськ" 44 дорослих і двоє дітей змушені були ночувати в наметах ДСНС

2 хв читати

Бойовики на своїх блокпостах на лінії розмежування на Донбасі накопичують значну кількість людей і автомобілів, а потім, перед закриттям українських контрольних пунктів в'їзду/виїзду (КПВВ), одночасно їх випускають, наражаючи громадян на небезпеку перебування в "сірій зоні" в темну пору доби, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба Держприкордонслужби України, на дорожньому коридорі Горлівка-Бахмут напередодні в четвер о 17:30 з тимчасово окупованої території України на КПВВ "Майорськ" прибули 17 цивільних автомобілів.

"Це мало безпрецедентний характер, оскільки люди прибули через півгодини після завершення встановленого графіка роботи КПВВ. Однак з метою гарантування безпеки мирних громадян, серед яких були й діти, командування об'єднаних сил ухвалило рішення про переміщення всіх громадян на контрольовану територію під захист підрозділів зі складу ООС", - зазначено в повідомленні.

У результаті 44 дорослих і двох дітей, які прибули в машинах, розмістили в наметах Держслужби з надзвичайних ситуацій і забезпечили всім необхідним.

"Сьогодні вранці після відкриття КПВВ усіх громадян і транспортні засоби оформлено в установленому порядку та пропущено на контрольовану територію", - зазначено в повідомленні.

"Представники російсько-окупаційних військ своїми зухвалими діями перешкоджають цивільним особам, унаслідок чого перед виїздом з окупації люди перебувають у довгих чергах перед блокпостами бойовиків і годинами проходять так званий контроль. Крім цього, проросійські найманці створюють "поривчастий" рух транспортних засобів, коли протягом доби й особливо перед завершенням роботи КПВВ накопичують значну кількість автомобілів, а потім, перед самим закриттям, одночасно їх випускають", - розповіли в Держприкордонслужбі.

Такими діями бойовики наражають громадян на потенційну небезпеку перебування в темний час доби в так званій сірій зоні, і командування ООС неодноразово приймало рішення про продовження роботи КПВВ для пропуску громадян на підконтрольну Києву територію. "Від початку року такі рішення приймалися понад 60 разів", - зазначено в повідомленні.

Українські прикордонники зі складу ООС нагадують, що нині діє зимовий режим роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду - пропуск осіб і транспорту здійснюється щодня з 8:00 до 17:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА