14:24 07.12.2018

В окупованому Криму суд заарештував на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова

2 хв читати

Підконтрольний Росії Київський районний суд м. Сімферополя (окупований Крим) у п'ятницю заарештував терміном на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова, підозрюваного в поширенні екстремістської інформації в інтернеті, повідомляє об'єднання "Кримська солідарність".

"07.12.2018 ... Суд постановив адвокату Емілю Курбедінову адміністративний арешт на 5 діб", - зазначено в повідомленні "Кримської солідарності" на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 6 грудня представники окупаційної влади Російської Федерації затримали в Криму адвоката Е.Курбедінова, який, зокрема захищає українських моряків-військовополонених.

У четвер, 6 грудня, кримський суд близько п'яти годин розглядав справу адвоката Е.Курбедінова і переніс засідання на п'ятницю.

Член меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв зазначив, що Е.Курбедінов захищає, зокрема, українських моряків-військовополонених. "Адвокат Курбедінов захищає і кримськотатарських, і українських політичних в'язнів в окупованому Росією Криму. Він також став одним з адвокатів, які захищають українських моряків-військовополонених", - написав Е.Барієв у Facebook.

Він закликав міжнародну спільноту, правозахисні організації, дипломатичні установи та спільноту адвокатів відреагувати на це грубе порушення.

Як повідомив "Інтерфаксу" колега затриманого Айдер Азаматов, Е.Курбедінову інкримінуються статтю 20.3 КпАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки екстремістських організацій).

За даними джерел "Інтерфаксу", Е.Курбедінову інкримінують розміщення в соцмережі Facebook посту з символікою "Хізб ут-Тахрір" у 2013 році.

Ця організація заборонена в Росії, але вільно діє в Україні. У 2013 році Крим був частиною України, а навесні 2014 року Росія анексувала його.

Раніше адвокат Е.Курбедінов провів 10 діб в ізоляторі тимчасового тримання в Сімферополі на початку 2017 року за публікацію 2013 року матеріалів із символікою "Хізб ут-Тахрір" у соцмережі "ВКонтакте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА