13:30 08.12.2018

Справу про спробу незаконного продажу теплохода "Микола Савицький" розслідують за статтею "зловживання впливом"

2 хв читати
Справу про спробу незаконного продажу теплохода "Микола Савицький" розслідують за статтею "зловживання впливом"

Радник гендиректора ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" та представник Першої Української міжрегіональної товарної біржі, що намагалися здійснити незаконний продаж теплохода "Микола Савицький", були затримані під час отримання неправомірної вигоди в одному з ресторанів в м. Дніпрі. Відкрито кримінальне провадження за статтею "зловживання впливом".

Як повідомляє в суботу департамент захисту Національної економіки поліції України, оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області встановили, що Міністерство інфраструктури України виставило на продаж теплохід "Микола Савицький", 1988 року, ринкова вартість якого сягає 700 тис. доларів. Всі процедури з його реалізації організовували ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" та Перша Українська міжрегіональна товарна біржа. Однак замість організації аукціону представники цих двох структур організували злочинну схему з продажу держмайна.

Правоохоронці встановили, що радник гендиректора пароплавства і представник біржі запропонували зацікавленій особі придбати судно за вигідною ціною, шляхом впливу на посадових осіб відомства, але за це потенційний покупець мав заплатити особисто їм 260 тис. доларів. Для здійснення махінації з продажу спільники створили умови, за яких неможливо було провести аукціон за стартовою ціною, в результаті початкова вартість була знижена на 30%, крім того, покупець отримав можливість викупити теплохід без аукціону.

Під час слідчих дій встановлено умову зловмисників: покупець мав залишити грошові кошти в обумовленому ними пункті обміну валют.

За інформацією департаменту поліції, 7 грудня в одному з ресторанів в м. Дніпро оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області та слідчі прокуратури області затримали правопорушників при отриманні хабара. У пункті обміну валют, в якому за вказівкою затриманих були залишені гроші, правоохоронці вилучили 100 тис. доларів, отриманих в якості частини неправомірної вигоди.

Наразі радник гендиректора ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" і представник першої української міжрегіональної товарної біржі затримані в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Раніше про спробу незаконного продажу теплохода і затримання двох чиновників повідомляв генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА