17:02 10.12.2018

В УПЦ-КП мають намір узгодити з представником Вселенського патріарха та іншими сторонами всі питання для успішного собору

2 хв читати
В УПЦ-КП мають намір узгодити з представником Вселенського патріарха та іншими сторонами всі питання для успішного собору

Представники Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) мають намір узяти участь в об'єднавчому соборі та налаштовані узгодити з представником Вселенського патріархату та іншими сторонами всі питання для успішності собору, повідомив голова Інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"У Київському патріархаті конструктивно налаштовані перед собором узгодити з головою, представником Вселенського патріарха митрополитом Еммануїлом, і з усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоб собор відбувся успішно. Ті питання, які є у компетенції виключно собору, - відповідно будуть вирішені на соборі, для чого він власне і скликається", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він офіційно підтвердив, що в УПЦ-КП мають намір брати в участь у соборі, готуються до нього, і в його роботі візьмуть участь архієреї, клірики, ченці та миряни.

При цьому архієпископ Євстратій наголосив: "Наявність пропозицій з боку Київського патріархату до регламенту собору чи процедури обрання предстоятеля не означає, що у підсумку не буде узгоджене спільне бачення. Як учасники собору ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати та підтримувати їх".

Говорячи про повідомлення у ЗМІ про нібито наявність протиріч і конфліктів у церковному середовищі, голова інформаційного управління УПЦ-КП написав: "Враховуючи активну роль, яку відіграє президент України у питанні надання томосу, а також те, що фактично вже триває виборча кампанія, - зрозумілим є, що деякі опоненти президента, через політичні мотиви, максимально зацікавлені в тому, щоби розбурхувати пристрасті та підкреслювати суперечності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА