13:41 12.12.2018

Премію Сахарова українському режисеру Сенцову вручили його сестрі в Страсбурзі

2 хв читати
Премію Сахарова українському режисеру Сенцову вручили його сестрі в Страсбурзі

Сестра політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан у Страсбурзі отримала премію Європейського парламенту імені Андрія Сахарова "За свободу думки", якої було удостоєно її брата.

Вручення премії відбулося в середу на засіданні Європарламенту.

"Я не можу зараз бути присутнім у цьому залі, але ви можете почути мої слова, навіть якщо їх вимовить хтось інший... Андрій Сахаров - це людина, на яку, безумовно, варто рівнятися, і стояти навіть десь трохи поряд із ним - це вже велика честь для мене. Він дуже високо підняв планку освіченості і таланту, інтелігентності та вихованості, гідності та гуманізму, але я сподіваюся, що я ще зможу, встигну щось зробити для того, щоб відчути, що я заслужив цю нагороду", - зачитала звернення О.Сенцова його сестра на врученні премії.

На засіданні був також адвокат режисера Дмитро Дінзе.

О.Сенцова на здобуття премії висунула група Європейської народної партії в Європарламенті.

Премію Сахарова Європейський парламент присуджує з 1988 року особам та організаціям, які захищають права людини та основні свободи. У 2017 році премію ім. А.Сахарова отримала Демократична опозиція Венесуели.

О.Сенцова затримали в окупованому Криму в 2014 році і звинуватили у створенні на території півострова терористичного угруповання. Суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Режисер усі обвинувачення заперечує.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ. 6 жовтня він повідомив про припинення голодовки через загрозу початку примусового годування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА