14:12 12.12.2018

У селі біля колишніх новобогданівських артскладів виявлено схрон сучасних боєприпасів

2 хв читати
У селі біля колишніх новобогданівських артскладів виявлено схрон сучасних боєприпасів

Схрон боєприпасів сучасного виробництва виявлено біля нежитлового сільського будинку в с. Спаське Мелітопольського району Запорізької області. Серед знайденого - тротилові шашки, детонатори, запали і корпуси до бойових гранат.

Як повідомляє відділ комунікацій поліції в Запорізькій області, схрон виявили під час проведення санкціонованого обшуку 11 грудня співробітники Управління СБУ в Запорізькій області спільно із слідчими Мелітопольського відділу поліції. Спаське розташоване в районі колишніх новобогданівських артскладів.

Спеціалісти-вибухотехніки Головного управління Національної поліції Запорізької області вилучили 14 корпусів гранат Ф-1, корпус протипіхотної осколкової ручної гранати РГН, 10 запалів УЗРГМ, 3 капсулі-детонатори та 10 тротилових шашок.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими пристроями).

Як повідомлялося, 6 травня 2004 року на артилерійських складах військової частини А2985 поблизу Новобогданівки виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Загинуло п'ять людей. Снаряди вибухали майже тиждень. Тимчасово було відселено жителів з 10-кілометрової зони навколо місця НП, припинявся рух на прилеглих залізниці і автомобільній трасі, а також газопостачання Мелітополя.

У 2008 році військовий суд Дніпропетровського гарнізону ухвалив вирок у справі про вибухи, визнавши винними та засудивши до шести років позбавлення волі колишнього командира військової частини 2985 Сергія Лілова та солдата цієї самої частини Олега Селіна. С.Лілова визнано винним у службовому підробленні, причетності до крадіжки військового майна, а також у недбалості. Солдата визнано винним у порушенні правил поводження з боєприпасами. Засуджені своєї провини не визнали.

У 2009 році співробітники УБОЗ МВС викрили організовану злочинну групу з міжнародними зв'язками, учасники якої систематично викрадали боєприпаси і вибухівку з військової частини в районі с. Новобогданівка. Організатор злочинної групи - уродженець Вірменії, який залучав до розкрадання боєприпасів раніше судимих осіб і військовослужбовців. Він домовлявся з військовими про доступ на територію частини, а інші учасники групи викрадали, вивозили та збували боєприпаси. Загалом було затримано 15 осіб під час спроби вивезти з території військової частини викрадені боєприпаси та вибухівку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА