10:28 14.12.2018

Пам'ятник Суворову перед ліцеєм ім. Богуна буде демонтовано після рішення Мінкультури

1 хв читати
Пам'ятник Суворову перед ліцеєм ім. Богуна буде демонтовано після рішення Мінкультури

 Пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову, який встановлено перед будівлею Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище), буде демонтовано після відповідного рішення Міністерства культури, повідомив віце-прем'єр України В'ячеслав Кириленко.

"Консультативна рада при департаменті охорони культспадщини КМДА... підтримала звернення ліцею ім. Богуна та Героя України генерала Ігоря Гордійчука про невнесення пам'ятника Суворову до Реєстру пам'яток. Це означає, що після остаточного рішення Мінкульту його демонтують", - написав В.Кириленко в акаунті у Twitter.

У 2017 році з'явилася інформація про наміри адміністрації освітнього закладу демонтувати пам'ятник О.Суворову, встановлений біля входу до ліцею та перенести його на задній двір. Тоді пам'ятник було закрито банером-декорацією із зображенням І.Богуна.

У жовтні 2018 року Міністерство оборони України направило лист на адресу Кабінету Міністрів, в якому виступило з ініціативою демонтажу пам'ятника та встановлення на його місці пам'ятника полковнику Івану Богуну - учаснику козацьких повстань у Речі Посполитій, розстріляному в 1664 році в Новгороді-Сіверському.

У 1943 році в СРСР було ухвалено рішення про створення суворовських училищ, одним із перших із них стало Київське суворовське військове училище. Його розформували в 1992 році, на його базі в 1993 році створено Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА