14:45 14.12.2018

Керівник Гендирекції з обслуговування іноземних представництв не задекларував нерухомість у Ялті та неправильно вказав свій дохід - НАЗК

2 хв читати
Керівник Гендирекції з обслуговування іноземних представництв не задекларував нерухомість у Ялті та неправильно вказав свій дохід - НАЗК

- Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки кримінальних правопорушень у керівника державного підприємства "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв" Павла Кривоноса, який недостовірно заповнив декларацію про майно та доходи за 2016 рік.

Як повідомляє сайт НАЗК, за результатами повних перевірок з’ясовано, що П.Кривонос не вніс до декларації відомості про нежитлові приміщення в м. Ялті, оформлені на нього з правом власності, недостовірно зазначив вартість належних йому автомобілів і розмір свого доходу та доходу своєї дружини. В декларації посадової особи встановлено недостовірні відомості на суму понад 670 тис. грн.

Загалом НАЗК виявило ознаки кримінальних правопорушень у трьох посадових осіб, які недостовірно заповнили декларації, і передало ці відомості Національній поліції України.

НАЗК нагадало, що, згідно зі ст.366-1 Кримінального кодексу України, за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлено відповідальність: штраф (2,5-3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або громадські роботи на 150-240 годин, або позбавлення волі на термін до двох років із позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність терміном до трьох років.

У 2018 році НАЗК направило до правоохоронних органів 79 висновків про декларування недостовірної інформації та п’ять висновків про ознаки незаконного збагачення.

НАЗК також зазначає, що обґрунтований висновок і направлення його спеціально уповноваженому суб'єкту у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для проведення досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА