22:02 14.12.2018

На зборах співробітників Інституту серця в Києві стався конфлікт з активістами С14, четверо доставлені в поліцію

3 хв читати
На зборах співробітників Інституту серця в Києві стався конфлікт з активістами С14, четверо доставлені в поліцію

У приміщенні столичного Інституту серця на вул.Братиславській під час зборів співробітників медустанови стався конфлікт з активістами націоналістичної організації С14, чотири людини доставлені в управління поліції для надання пояснень.

Як повідомляє відділ комунікації поліції м.Києва, близько 16:00 п'ятниці до чергового Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт у приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров'я України.

На місці події правоохоронці встановили, що конфлікт з групою невідомих виник під час зборів співробітників медичного закладу.

"Правоохоронці спілкуються з учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу. Чотирьох людей для надання пояснень доставили в управління поліції", - повідомив начальник Головного управління Національної поліції в м.Києві Андрій Крищенко.

Відомості про конфлікт внесені до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Деснянського управління поліції. Після першочергової перевірки буде надано правову оцінку події.

У свою чергу, як повідомив лідер організації С14 Євген Карась на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, директор Інституту серця Борис Тодуров напередодні в четвер зібрав трудовий колектив в актовому залі медустанови. "І два якихось" кризових менеджера "проводили лікарям тренінг щодо кейсу Крисіна (Юрій Крисін, один з фігурантів у справі про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в 2014 році, засудженого до позбавлення волі терміном на 5 років - ІФ) і "протидії атакам активістів". Розбирали записи з камер спостереження, як до Крисіна в палату заходили, скільки людей було, як координувалися", - повідомив Є.Карась.

За його словами, Ю.Крисіна на цьому тренінгу при розборі ситуації представляли як жертву.

"Учора ж Тодуров і Ко провели тренування щодо того, як наступного разу треба буде блокувати активістів, непритомніти і провокувати конфлікт, щоб зняти це і виглядати жертвами атак", - зазначив Є.Карась.

Він нагадав, що наступного тижня, 18 грудня, в Інституті серця заплановано голосування за головного лікаря. "І це Тодуров так готується до надзвичайних ситуацій", - припустив лідер С14.

"Сьогодні на 14:00 у них мало відбутися "закріплення матеріалу", ну і власне туди пішли активісти з камерами, щоб по тихому зняти цей процес", - пояснив він.

Однак, як повідомляється на сторінці С14 у соцмережі Фейсбук, дівчину, яка сиділа в актовому залі і вела зйомку, що не заборонено, нібито затримали шестеро осіб, а ще трьох активістів організації оточила охорона.

"Прямо зараз керівник Інституту серця Борис Тодуров та його поплічники незаконно утримують дівчину і двох хлопців, активістів організації С14. Дівчину блокує безпосередньо Тодуров і 5-6 чоловік охорони. Не дають вільно пересуватися і зателефонувати", - написав Є.Карась.

Він нагадав, що в лютому поточного року активісти С14 знайшли Ю.Крисіна в дитячому відділенні Інституту серця, куди він нібито потрапив.

Сам директор Інституту серця Борис Тодуров на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук пояснив ситуацію так: "Проводили в Інституті серця внутрішній непублічний тренінг. Сервіс, комунікації персоналу при знаходженні під агресією, захист прав пацієнтів. Під час відпрацювання кризових ситуацій в приміщення проникла дівчина. Вона вела незаконну зйомку, можливо з метою дискредитації і координувалася дистанційно. При спробі адміністрації з'ясувати причини зйомки дівчина повела себе як професійний шпигун - спробувала втекти, ховала обличчя і мовчала".

"Дівчина набрала підготовлену комбінацію на телефоні і через 5 хвилин у приміщення увірвалися троє хлопців, один з них у масці. Ці невідомі візитери намагалися розштовхати персонал, але були також затримані. До візитерів прийшов директор Інституту серця, і отримав погрози фізичної розправи, образи", - написав він.

За його словами, для захисту від можливих диверсій або насильства зібралося багато співробітників, була викликана поліція для фіксування хуліганства і зриву виробничого заходу.

"Під час обшуку в "активістів" було знайдено холодну зброю. Особистість встановлюється", - додав Б.Тодуров.

Керівник Інституту серця закликав Міністерство охорони здоров'я України засудити факт агресії до медичного персоналу і блокування медичного закладу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА