06:47 18.12.2018

Климпуш-Цинцадзе: Україні потрібен потужний сигнал від Європи про рівноправне партнерство

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе: Україні потрібен потужний сигнал від Європи про рівноправне партнерство

Україні потрібен потужний сигнал від Європейського Союзу про рівноправне партнерство, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

Про це віце-прем'єр заявила під час конференції "5 YEARS AFTER MAJDAN: UKRAINE'S REFORM AGENDA", яка відбувається в Брюсселі.

"Нам потрібен сильний сигнал від Європи, що Україна є рівноправним партнером, наше майбутнє в європейській сім'ї", - заявила І. Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем'єра за 5 років в Україні розпочалася низка структурних реформ, які охоплюють майже всі сфери суспільного життя - від охорони здоров'я, освіти і пенсійної системи до реформ у судовій системі і реформування правоохоронних органів.

Вона подякувала ЄС за рішучу підтримку реалізації Угоди про асоціацію, включаючи фінансову допомогу, пов'язану з конкретним прогресом реформ.

"Ми називаємо перетворення України реформами, але насправді йдеться про будівництво нової держави. Ми знаходимося в процесі створення нових інститутів і процедур. Іноді ми робимо це з нуля, вивчаючи свої помилки і досвід інших країн. У деяких сферах ми пішли далі, ніж наші "вчителя" (як у випадку з системою електронних закупівель ProZorro), і ми із задоволенням поділимося отриманими уроками і своїми кращими практиками. Але зараз ми розуміємо, що в 2014 році, після Революції гідності, ми сформували занадто оптимістичні очікування. у дуже короткий проміжок часу нам довелося досягати змін, що тривали в західних країнах десятиліттями, або ж привели до соціальних заворушень", - зазначила І. Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр окремо підкреслила, що Україна досягла значного прогресу в децентралізації, антикорупційній політиці, реформуванні енергетичного сектора, банківського сектора, державного управління, але темпи реформ, не такі швидкі, як того вимагає українське суспільство

І. Климпуш-Цинцадзе також додала, що європейські лідери часто уникають розмов про загрози з боку Росії, що може викликати величезні проблеми для всієї європейської спільноти в майбутньому. "Потрібно загальна, потужна протидія політиці країни, яка топче міжнародне право і цінності демократичного світу", - резюмувала віце прем'єр України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА