11:14 19.12.2018

Порошенко привітав українських дипломатів із набуттям чинності законом про дипслужбу

2 хв читати
Порошенко привітав українських дипломатів із набуттям чинності законом про дипслужбу

Президент України Петро Порошенко привітав українських дипломатів із набуттям чинності законом про дипломатичну службу, який передбачає перехід дипслужби на сучасні європейські практики діяльності.

"Вірю, що він (закон - ІФ) зробить нашу дипломатичну службу динамічною, ефективною та озброєною. Ми скидаємо баласт пострадянської "зарегульованості" і переходимо до передових, сучасних європейських практик, які такі потрібні саме сьогодні. Продовжуємо посилювати дипломатичний фронт, що є надійним щитом від ворожих куль для наших захисників на передовій. Спільними зусиллями - обов'язково переможемо!", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Як повідомлялося, 7 червня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про дипломатичну службу. 15 червня президент України підписав його. Документом передбачалося, що закон набуде чинності через шість місяців після його опублікування, а чинний до цього закон "Про дипломатичну службу" втратить силу.

Як це передбачено і нинішнім законодавством, послів, представників України і голів місій при міжнародних організаціях призначатиме і звільнятиме президент України за поданням міністра закордонних справ. Нововведенням стало те, що МЗС повинно буде проводити консультації в профільному комітеті Верховної Ради перед внесенням президенту України подання про призначення посла.

Порядок ротації дипломатів визначатиме МЗС, проте вона є обов'язковою умовою проходження дипслужби. Терміни довгострокових відряджень дипломатів становитимуть до чотирьох років у країнах із нормальним кліматом і стабільною безпекою і до трьох років у державах зі складними кліматичними умовами або складною безпековою ситуацією. При цьому законопроект передбачає, що час між довгостроковими відрядженнями має становити два-чотири роки. Дипломати можуть відмовитися від ротації певну кількість разів і в прописаних законом випадках.

Документ передбачає, що дипломатичні посади в органах дипслужби поділяються на три категорії - "А", "Б" і "В" - залежно від порядку призначення, характеру та обсягу повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА