14:45 19.12.2018

Розвідувальний корабель британського Королівського ВМФ "Еко" прибув до Одеси

2 хв читати
Розвідувальний корабель британського Королівського ВМФ "Еко" прибув до Одеси

 

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У середу до Одеського морського порту в рамках дружнього візиту в Україну прибув багатоцільовий гідрографічний дослідницький корабель "Еко" (HMS Echo) британського Королівського військово-морського флоту, повідомляє прес-центр Командування ВМС ЗС України.

"Під час візиту заплановано проведення протокольної зустрічі делегації Командування Військово-Морських сил ЗС України з делегацією Королівських Військово-Морських сил на чолі з командиром корабля капітаном 2-го рангу Метью Ворреном та проведення футбольного матчу між екіпажами кораблів двох країн", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Командування ВМС ЗСУ у соцмережі Facebook у середу вдень.

В інформації зазначено, що візит гідрографічного судна"Еко" триватиме до 22 грудня.

Як повідомлялося, розвідувальний корабель "Еко" британського Королівського військово-морського флоту увійшов в акваторію Чорного моря 18 грудня.

"Еко" офіційно вважається багатоцільовим гідрографічним дослідницьким кораблем. Він оснащений багатопроменевими ехолотами і численними буксируваними датчиками для збирання військових даних. Корабель також має озброєння - 20 мм гармату і 7,62 мм кулемет.

Наприкінці листопада британський міністр оборони Гевін Вільямсон оголосив, що в Чорне море буде направлено гідрографічний розвідувальний корабель Королівського ВМФ "Еко" "для забезпечення свободи мореплавання в регіоні". Він також підтвердив, що в січні та лютому наступного року у рамках продовження програми надання Україні допомоги в підготовці її збройних сил туди буде направлено загін британських військовослужбовців зі складу військово-морського флоту, морської піхоти та армії.

Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше ніж 21 добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА