21:05 19.12.2018

Денісова просить російську колегу вжити заходів для відновлення прав кримського татарина Аметова, переведеного до спецблоку СІЗО

1 хв читати
Денісова просить російську колегу вжити заходів для відновлення прав кримського татарина Аметова, переведеного до спецблоку СІЗО

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням вжити термінових заходів для відновлення прав кримського татарина Кязіма Аметова, одного з фігурантів "справи Веджіє Кашка".

"Отримала інформацію про порушення прав утримуваного в СІЗО Сімферополя кримського татарина Кязіма Аметова. Його нещодавно перевели до спецблоку СІЗО з незадовільними умовами: надмірною вологістю і з недотриманням температурного режиму. Крім того, йому не дають нормального харчування", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

Вона додала, що в К.Аметова - хворі нирки та серце, а також підвищений артеріальний тиск. "Перебування в таких умовах може призвести до погіршення стану його здоров'я", - побоюється Л.Денісова.

Зважаючи на ситуацію, вона звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Т.Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для відновлення порушених прав українця.

У листопаді 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар - К.Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача та Бекіра Дегерменджі. Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини. Під час затримання кримських татар стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, пізніше жінка померла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА