10:35 20.12.2018

Перші вертольоти Airbus для органів системи МВС вилетіли в Україну - Аваков

2 хв читати
Перші вертольоти Airbus для органів системи МВС вилетіли в Україну - Аваков

Перші вертольоти французької компанії Airbus Helicopters, які виробляються для органів системи МВС України, вилетіли з Німеччини в Україну, повідомляє український міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Перші airbushelicopter (вертольоти Airbus - ІФ) летять до нас. Міцнішаємо!" - написав А.Аваков у своєму акаунті у Twitter у четвер уранці.

Він також розмістив півхвилинний відеоролик, у якому показано два вертольоти.

Як повідомлялося, в липні 2018 р. Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters для української системи державної авіаційної безпеки та захисту. За даними La Tribune, підписана угода передбачає закупівлю українською стороною в Airbus Helicopters вертольотів H125, H145 і H225. Загальна сума операції оцінюється в майже EUR 555 млн.

У рамках українсько-французького контракту до кінця 2018 років чотири вертольоти надійдуть для ДСНС і Нацгвардії України.

10 грудня А.Аваков відвідав із робочою поїздкою Мюнхен (Німеччина). Там на заводі міністр проінспектував складання вертольотів Н-145 для України.

Під час відвідування заводу він зазначив, що вертольоти Н-145 будуть оснащені сучасною технікою і авіонікою, яка може працювати і за рекордно низьких, і за надвисоких температур, при цьому їх можна буде переоснастити під конкретне завдання за 40 хвилин.

"Система авіаційної безпеки України, яку ми наразі формуємо, почне працювати повною мірою в 2021 році, буде поповнена 55 вертольотами. Зокрема, вже через рік вона повниться машинами Н-145, сучасними моделями, з усією новою авіонікою, з усіма новими технічними доробками, які працюють у режимі від -40 C до + 50 С і до 30 хвилин можуть перебувати в повітрі в нерухомому стані", - сказав А.Аваков.

Говорячи про те, що ці вертольоти можна буде переоснастити під конкретне завдання за 40 хвилин, міністр розповів, що "кожен із цих вертольотів, по суті, конструктор, вони можуть бути оснащені під конкретне завдання, чи то медична функція, або рятувальна, або доправлення спецназівців чи спеціальне спостереження".

"Ми тут говоримо про деталі, про комплектування, про модифікацію, необхідну для України. Всі ці вертольоти виконуватимуть у нашій країні ті самі функції, що і в Німеччині, і у Франції: пошук злочинців, рятувальні операції, операції в горах і на воді. Плюс контроль кордону, особливо в зонах, малодоступних для звичайних підрозділів, наприклад у Чорнобильській зоні, зоні контролю з РФ, морських зонах", - зазначив А.Аваков.

У свою чергу заступник глави Нацполіції України Ігор Купранець додав, що вертольоти Airbus Н-145 можуть виконувати поліцейські місії з пошуку злочинців і зниклих, також вони оснащені інфрачервоними камерами, які дають змогу здійснювати пошуки в темний час доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА