09:55 21.12.2018

Унаслідок вибуху на шахті в Чехії загинули 13 осіб, більшість жертв - поляки

1 хв читати
Унаслідок вибуху на шахті в Чехії загинули 13 осіб, більшість жертв - поляки

Унаслідок вибуху метану на вугільній шахті CSM поблизу чеського міста Карвіна загинули 13 шахтарів, більшість жертв є громадянами Польщі, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на чеське видання Ceske Novine

Ceske Novine наводить дані джерел у вуглевидобувній компанії OKD.

Трагедія сталася в четвер увечері, коли в північній частині шахти на глибині 880 метрів стався вибух метану. Він призвів до руйнування деяких місць видобутку. Підземні роботи було негайно зупинено, усіх працівників одразу ж евакуювали. Рятувальники розпочали пошуки зниклих.

У лікарнях перебувають троє постраждалих шахтарів, один з яких - у критичному стані. Ще сім осіб отримали медичну допомогу на місці.

Польське видання Onet повідомило, що із 13 загиблих 11 осіб є громадянами Польщі, двоє - чехи. У рятувальній операції поряд із чехами беруть участь дві професійні польські рятувальні команди.

Представник компанії, якій належить шахта, повідомив, що 23 шахтарі, які працювали під землею, були поляками. За словами одного з шахтарів, саме поляки працювали в денну зміну, тому вони - серед більшості жертв і зниклих.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА