11:31 21.12.2018

Перші 2 вертольоти Airbus H225 уже на службі у Нацгвардії та ДСНС - Аваков

2 хв читати
Перші 2 вертольоти Airbus H225 уже на службі у Нацгвардії та ДСНС - Аваков

Перші два вертольоти французької компанії "Airbus Helicopters" H225 Super Puma, що вилетіли напередодні в Україну із заводу в Німеччині, вже перебувають на службі у Національної гвардії та Держслужби України з надзвичайних ситуацій, повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Перші два французькі вертольоти Airbus H225 Super Puma вже на службі у Національної гвардії України і ДСНС України. А буде 55 гвинтокрилів для системи авіабезпеки і цивільного захисту МВС України, яку презентуємо сьогодні. Третя в Європі за потужністю разом із Німеччиною і Францією", - написав А.Аваков у своєму акаунті у Twitter у п'ятницю вранці.

Як повідомлялося, 20 грудня А.Аваков повідомив, що перші вертольоти французької компанії Airbus Helicopters, які виробляються для органів системи МВС України, вилетіли з Німеччини в Україну. Він також оприлюднив півхвилинний відеоролик, в якому показано два вертольоти в польоті.

На п'ятницю в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) анонсовано запуск Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.

Як повідомлялося, в липні 2018 року Україна та Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters для української системи державної авіаційної безпеки і захисту. За даними La Tribune, підписана угода передбачає закупівлю українською стороною в Airbus Helicopters вертольотів H125, H145 і H225. Загальна сума угоди оцінюється майже в EUR555 млн.

У рамках українсько-французького контракту до кінця 2018 року чотири вертольоти надійдуть для ДСНС і Нацгвардії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА