19:04 21.12.2018

Співробітники ДФС здійснили обшуки в офісах виробників алкоголю

2 хв читати
Співробітники ДФС здійснили обшуки в офісах виробників алкоголю

 

Київ. 21 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) України здійснили обшуки в офісах виробників алкоголю у справі трирічної давності про незаконне виробництво алкогольної та іншої підакцизної продукції, повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"За моєю інформацією, сьогодні по всій країні до десятків офісів виробників алкоголю ввійшли співробітники податкової з наміром накласти арешт на всю продукцію. Це торкнулося всіх, зокрема - легальних виробників горілки... Слідчі дії відбуваються в рамках кримінальної справи трирічної давності. Відеофіксація на обшуках не проводиться. "Наїзд" здійснений саме того дня, коли парламент розійшовся на три тижні без засідань", - написав С.Лещенко у Facebook.

Згідно з документом, оприлюднений депутатом, слідчий суддя Приморського районного суду Одеси Віталій Куцаров 12 грудня дозволив слідчому управлінню фінансових розслідувань Офісу великих платників податку ДФС здійснювати обшуки на підприємствах, які нібито мають можливість незаконно виробляти лікеро-горілчану продукцію. Обшуки пов'язані з розслідуванням незаконного масового виробництва алкоголю, зареєстрованим у жовтні-2015.

За даними ДФС, оприлюдненими в постанові суду, майже 60% українського лікеро-горілчаного ринку перебуває в "тіньовому" обороті. В Україні працюють 26 лікеро-горілчаних заводів, на дев'ять із них припадає 85% ринку.

До переліку підприємств, на яких суд дозволив обшук, зокрема, увійшли Луцьке МПД ДП "Укрспирт", "Атлантіс", "Стронгдрінк", "Абсолютний стандарт", Львівський, Житомирський, Одеський, Полтавський, Чернігівський лікеро-горілчані заводи, "Алкогольно-безалкогольний комбінат "Дніпро", "Буассон Еліт "Бельведер Груп", "Золотоніський Златогор" тощо.

Агентству "Інтерфакс-Україна" не вдалося додзвонитися до більшості компаній за номерами, зазначеними на їхніх сайтах. У "АБК "Дніпро" коментувати ситуацію відмовилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА