15:15 29.12.2018

Будівництво Росією "стіни" на адмінкордоні з Кримом порушує права громадян на свободу пересування в межах своєї держави - Черниш

2 хв читати
Будівництво Росією "стіни" на адмінкордоні з Кримом порушує права громадян на свободу пересування в межах своєї держави - Черниш

Будівництво Росією загороджувальних конструкцій на адміністративному кордоні з окупованим Кримом є порушенням не тільки кордонів, а й прав громадян на свободу пересування в межах своєї держави, заявив міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Вадим Черниш.

"Україна розцінює такі дії з боку Російської Федерації як символічний акт бордеризації, аби демонстративно показати межі так званого «кордону» - це пропагандиський трюк Російської Федерації", - цитує слова В.Черниша прес-служба МінТОТ на сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

Крім цього, за його словами, в Україні є всі підстави стверджувати, що обладнання, встановлене поблизу адміністративного кордону з Кримом, може використовуватися для розвідувальної діяльності. "Однак якість роботи таких технічних засобів дуже низька – ми знаємо, що працюють не усі датчики руху та використовуються напівексперементальні розробки", - зазначив В.Черниш.

Також міністр наголосив: "Для нас це також є додатковим порушенням не тільки кордонів, а ще й прав громадян на свободу пересування в межах своєї держави. Це в черговий раз підтверджує порушення Росією універсальних цінностей, які закріплені у Міжнародному пакті про громадянські та політичні права, де передбачено вільний рух громадян в межах своєї держави. Це лише додаткові підстави для притягнення до відповідальності осіб винних у порушеннях прав громадян".

За його словами, головна мета Росії - обмежити рух громадян між окупованими територіями і територіями, які контролює уряд, щоб створити відокремлене суспільство".

Глава МінТОТ зазначив, що правоохоронці долучили матеріали з будівництва "стіни" до кримінальних справ, які стосуються окупації Криму.

"Чим більше буде міжнародних документів (рішень Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, відповідних документів МЗС України), тим більше це допоможе нам у майбутньому відстоювати в юридичному напрямку питання, пов'язані з фіксацією порушень і поверненням тимчасово окупованих територій АР Крим під юрисдикцію України", - сказав В.Черниш.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація про завершення будівництва огорожі на території окупованого Криму поблизу його кордону з Херсонською областю. Спорудження протяжністю понад 60 км нібито обладнане сейсмо- і вібродатчиками, камерами нічного бачення і тепловізорами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА