12:18 02.01.2019

ФДМ затвердив 792 об'єкти для малої приватизації в 2019 році

2 хв читати
ФДМ затвердив 792 об'єкти для малої приватизації в 2019 році

Фонд держмайна (ФДМ) України затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2019 році, до якого входять 792 об'єкти, із них 48 - пакети акцій, 92 - єдині майнові комплекси, 190 - об'єкти незавершеного будівництва, 402 - окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

"Цього року буде виставлено на продаж близько десяти об'єктів держконцерну "Укроборонпром". Зокрема, Херсонський завод "Судмаш", Вінницький авіаційний завод "ВіАЗ", Запорізький автомобільний ремонтний завод, Ніжинський ремонтний завод інженерного обладнання та інші", - написав на своїй сторінці у Facebook в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.

За його словами, до продажу також буде запропоновано "Головинський кар'єр", єдині майнові комплекси: Дніпровський електровозобудівний завод, "Київмашсервіс" і Первомайська гідроелектростанція.

В.Трубаров уточнив, що до переліку увійшли і нові об'єкти, і ті, які фонд не встиг приватизувати у 2018 році.

Із повним переліком майна, яке буде виставлено на аукціони в 2019 році, можна ознайомитися на сайті ФДМ.

Як повідомлялося, восени 2018 року фонд розпочав продаж об'єктів малої приватизації на аукціонах "ProZorro.Продажі". За чотири місяці йому вдалося реалізувати об'єкти на загальну суму близько 350 млн грн. "Із 818 об'єктів малої приватизації продано близько 250, щодо 355 оголошено аукціони", - зазначав наприкінці року В.Трубаров.

За його словами, розширення пропозиції стримується міністерствами, які зволікають із передачею об'єктів фонду для продажу.

Держбюджет-2019 передбачає надходження від приватизації 17 млрд грн. Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" міністр фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю 26 грудня 2018 року, торік замість запланованих 21,3 млрд грн від приватизації до держбюджету надійшли лише доходи від малої приватизації у розмірі 202,9 млн грн. У результаті 18 грудня уряд вимушено замінив цей вид фінансування бюджету запозиченнями, а Мінфіну довелося підвищити ставки за держоблігаціями.

Згідно з держбюджетом-2017, приватизація мала принести 17,1 млрд грн, однак бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,05 млрд грн фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група "СКМ" Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольними пакетами.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн за плану 17,1 млрд грн.

У меморандумі з МВФ за новою програмою stand-by йдеться про план щодо продажу в першій половині 2019 року трьох об'єктів великої приватизації: вугільної компанії "Краснолиманська", підприємства з виробництва інсуліну "Індар" та столичного "Президент-Готелю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА