14:21 02.01.2019

За інформацією Москалькової, український політв'язень у Криму Дудка перебуває під наглядом медиків - Денісова

2 хв читати
За інформацією Москалькової, український політв'язень у Криму Дудка перебуває під наглядом медиків - Денісова

Уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова поінформувала українського омбудсмена Людмилу Денісову, що український політв'язень в окупованому Криму Володимир Дудка перебуває під диспансерним наглядом, йому видають необхідні ліки.

"Нарешті до мене надійшла відповідь від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової на мій запит щодо стану здоров’я українського політв’язня Володимира Дудки, якого тримають у СІЗО Сімферополя... Російський омбудсман у відповідь на мій вересневий запит зазначила, що стан здоров’я Володимира Дудки задовільний. Володимир через хронічні захворювання перебуває під диспансерним наглядом, його консультують лікарі, здійснюються клініко-лабораторні дослідження, а також видаються необхідні ліки", - повідомила Людмила Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, цю саму інформацію підтверджує і радник президента РФ, голова Ради з розвитку громадянського суспільства та прав людини при президенті РФ Михайло Федотов, який раніше направив Л.Денісовій свою відповідь.

"Знову ж таки, жодних офіційних документів, що підтверджують це, надано не було", - наголосила український омбудсмен.

Як повідомлялося, 26 грудня 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що українському політв'язню Володимиру Дудці, якого тримають у СІЗО на території окупованого Криму, загрожує інсульт. Вона звернулася до російської сторони з проханням негайно вжити заходів щодо його забезпечення медичною допомогою.

Влада Росії звинувачує В.Дудку в підготовці диверсії на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення окупованого Криму. Міноборони України заперечує, що заарештовані, серед яких і В.Дудка, є його співробітниками. Він та інші українці, звинувачені РФ у спробі диверсії, утримуються в СІЗО Сімферополя (Крим).

11 жовтня 2018 р. Л.Денісова звернулася до представника Комітету ООН проти тортур Єнса Модвіга з проханням забезпечити розслідування побиття і тортур російськими правоохоронцями В.Дудки. Вона повідомила, що російські правоохоронці тортурами електричним струмом і погрозами вбивства "вибили" з В.Дудки свідчення про визнання провини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА