14:43 03.01.2019

ДБР і прокуратура Києва відкрили справу про причетність поліцейських до побиття авіаконструктора заводу "Антонов"

2 хв читати
ДБР і прокуратура Києва відкрили справу про причетність поліцейських до побиття авіаконструктора заводу "Антонов"

 Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві і Київська місцева прокуратура №9 відкрили кримінальні провадження за фактом причетності співробітників поліції до побиття авіаконструктора держпідприємства "Антонов" Віктора Ковальського.

Як повідомляється у четвер на сайті ДБР, інцидент стався 26 грудня 2018 року поблизу станції метро "Шулявська". У ЗМІ оприлюднено інформацію про те, що співробітники патрульної поліції із застосуванням сили намагалися затримати 81-річного авіаконструктора.

За цим фактом слідчі теруправління ДБР у Києві внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться необхідні першочергові слідчі дії.

У свою чергу, прес-служба прокуратури Києва повідомила, що, окрім раніше відкритого кримінального провадження про умисне легке тілесне ушкодження, заподіяне авіаконструктору, Київська місцева прокуратура №9 також почала кримінальне провадження про можливу причетність до інциденту співробітників поліції.

У прес-службі зазначили, що 27 грудня до слідчого відділу Солом'янського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві надійшла заява про побиття співробітника КБ Антонова за нібито його причетність до шахрайських дій при обміні валюти. За цим фактом слідчий поліції вніс до ЄРДР відомості за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України, розпочато досудове розслідування.

Під час вивчення процесуальними керівниками матеріалів кримінального провадження, а також безпосереднього допиту потерпілого, Київська місцева прокуратура №9 встановила обставини, що свідчать про можливу причетність до події співробітників поліції.

Таким чином, місцева прокуратура додатково внесла до ЄРДР відомості про вчинення співробітниками поліції кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

На підставі вимог ст. 216 КПК України кримінальне провадження направлено за підслідністю до територіального управління ГБР Києва, уточнили в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА