10:07 04.01.2019

Розпочато службове розслідування з огляду на інформацію про причетність поліцейських до побиття в Києві авіаконструктора "Антонова"

2 хв читати
Розпочато службове розслідування з огляду на інформацію про причетність поліцейських до побиття в Києві авіаконструктора "Антонова"

У Департаменті патрульної поліції України повідомляють, що ініціювали службове розслідування з огляду на поширення у ЗМІ інформації про побиття авіаконструктора ДП "Антонов" Віктора Ковальського патрульними поліцейськими Києва спільно з громадянами, і закликають не робити передчасних висновків.

"Офіційно повідомляємо, що стосовно цієї події Департамент патрульної поліції ініціював службове розслідування та перевіряє правомірність дій патрульних поліцейських в зазначеній ситуації", - повідомляється в п'ятницю вранці на сторінці Патрульної поліції України в соцмережі Facebook.

У відомстві зазначили, що про результати службового розслідування додатково повідомлять зацікавленим особам.

"Просимо не робити передчасних висновків і не поширювати неперевірену інформацію", - додали в Патрульній поліції.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що в Києві в районі станції метро "Шулявка" невідомі побили авіаконструктора ДП "Антонов", 81-річного Віктора Ковальського, який понад 40 років працює на підприємстві та брав участь у розробці та створенні легендарного літака Ан-225 "Мрія". Невідомі запідозрили В.Ковальського в тому, що він шахрай і почали бити його. Прибулі на виклик поліцейські також застосували проти нього силу.

У результаті нападу авіаконструктор дістав струс мозку, йому пошкодили зуб і спину.

У поліції Києва 27 грудня 2018 року поінформували, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) й встановлюють обставини події та причетних осіб.

У прокуратурі Києва 3 січня 2019 року заявили, що спочатку відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Пізніше, вивчивши обставини події та дізнавшись про можливу причетність до інциденту співробітників поліції додатково розпочали розслідування в рамках ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

"На підставі вимог ст. 216 КПК України кримінальне провадження направлено за підслідністю до територіального управління ДБР м. Києва", - додали в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА