12:24 04.01.2019

НАБУ передало до суду справу викритого у хабарі в $ 15 тис. прокурора Генпрокуратури

2 хв читати
НАБУ передало до суду справу викритого у хабарі в $ 15 тис. прокурора Генпрокуратури

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування щодо дій прокурора Департаменту нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України, викритого в отриманні $15 тис. неправомірної вигоди, і направили справу до суду.

"4 січня 2019 р. прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт до Солом'янського районного суду міста Києва для розгляду по суті", - повідомляє прес-служба НАБУ в п'ятницю.

5 жовтня 2018 р. прокурора викрили на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $15тис., наступого дня - 6 жовтня - йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

"Як встановило слідство, чиновник Генпрокуратури, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав $20 тис. за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання і звільнення від його відбування з випробувальним терміном. у разі відмови від "пропозиції" старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покарання у вигляді позбавлення волі на термін 11-12 років", - поінформували в Бюро.

За умовами "угоди" $20 тис. старшому групи прокурорів мали оплатити двома траншами. Перший - $15тис. - як завдаток, інші ($5 тис.) - перед направленням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

20 грудня НАБУ завершило розслідування провадження і стороні захисту прокурора було надано доступ до матеріалів для ознайомлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА