12:04 05.01.2019

Правоохоронці готові гарантувати безпеку українців на Різдво, у святкуванні очікується участь близько 4,6 млн громадян

2 хв читати
Правоохоронці готові гарантувати безпеку українців на Різдво, у святкуванні очікується участь близько 4,6 млн громадян

Поліція готова гарантувати безпеку українців під час святкування Різдва 6-7 січня, як очікується, богослужіння пройдуть у понад 14 тис. культових споруд за участю близько 4,6 млн громадян.

"Сили та засоби Національної поліції готові до забезпечення публічного порядку та безпеки громадян. Прохання до кожного поліцейського – не тільки відповідально поставитися до несення служби у цей період, а надавати усіляку допомогу людям. Наша мета – аби всі наші громадяни провели релігійні свята у цілковитій", - сказав перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на робочій нараді з керівниками відповідних підрозділів в суботу, повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

За його словами, особлива увага поліцейських спрямована на гарантування безпеки громадян в ніч на 7 січня. Планується, що богослужіння з нагоди Різдва Христового пройдуть у всіх областях України у понад 14 тис. культових споруд, участь у них прогнозовано візьмуть близько 4,6 млн громадян.

Як очікується, найчисленніші релігійні служби відбудуться у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Дніпропетровській областях. Публічну безпеку та порядок під час богослужінь на території всієї країни забезпечуватимуть понад 17 тис. правоохоронців - поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Крім того, у Різдвяну ніч додатково на автошляхах та вулицях населених пунктів правопорядок забезпечуватимуть близько 6 тис. поліцейських та нацгвардійців. А підрозділи кінологічної служби переведено на цілодобовий режим роботи.

Напередодні Різдва культові споруди, де пройдуть богослужіння, перевіряють поліцейські-вибухотехніки.

У Харківській області забезпечувати охорону порядку на Різдво буде поліція і Нацгвардія.

"Для охорони порядку будуть задіяні близько 1860 правоохоронців - 1760 поліцейських, зокрема наряди патрульної поліції, та 100 військовослужбовців Нацгвардії... З метою забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення масових релігійних заходів створено необхідну кількість слідчо-оперативних груп та оперативний резерв. Особовий склад поліції націлений на уважне обстеження місць проведення заходів з метою виявлення підозрілих предметів", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Богослужіння з нагоди Різдва пройдуть 6 і 7 січня у 277 православних храмах Харківської області. Очікується, що їх відвідають близько 120 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА