08:18 10.01.2019

На хабарі в розмірі $1 тис. затримано адвоката депутата Київської облради

2 хв читати
На хабарі в розмірі $1 тис. затримано адвоката депутата Київської облради

Військова прокуратура Центрального регіону затримала адвоката директора одного з державних підприємств, депутата Київської обласної ради на спробі підкупу майора поліції, повідомила прес-служба Військової прокуратури.

"Встановлено, що затриманий є адвокатом і надає правову допомогу директору одного з державних підприємств, який одночасно є депутатом Київської обласної ради. Зазначений директор держпідприємства не повідомив про суттєві зміни в майновому стані після придбання автомобіля та нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що 22 грудня 2018 року адвокат-хабарник запропонував через майора поліції - начальника відділу протидії корупції надати заступнику начальника управління неправомірну вигоду в розмірі $1 тис.

"Цю суму він запропонував офіцеру поліції за нескладання протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, щодо зазначеного директора, передбачених ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та за непритягнення його до адміністративної відповідальності", - розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що 4 січня 2019 року підозрюваний підтвердив свої злочинні наміри під час зустрічі з майором поліції. А 9 січня під час чергової зустрічі з офіцером поліції, підозрюваний передав йому частину неправомірної вигоди в розмірі $900, після чого його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Прокуратура повідомила затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, підготовлено клопотання до суду про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Предмет неправомірної вигоди вилучено.

Наразі здійснюються першочергові слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА