11:32 10.01.2019

Страйк у трьох аеропортах Німеччини у четвер може торкнутися 110 тис. пасажирів

1 хв читати
Страйк у трьох аеропортах Німеччини у четвер може торкнутися 110 тис. пасажирів

У трьох великих аеропортах Німеччини - Кельн-Бонн, Дюссельдорф і Штутгарт - у четвер розпочався страйк співробітників, що відповідають за безпеку перевезень пасажирів і вантажів.

Цю інформацію підтвердив представник профспілки Verdi, повідомляє Deutsche Welle.

Акція, яка розпочалася о 3:00 ранку за місцевим часом і триватиме до 00:00, може торкнутися майже 110 тис. пасажирів.

Протестні дії викликали проблеми вже в ніч із середи на четвер: біля пропускних воріт, через які вантажні транспортні засоби потрапляють на територію аеропорту Кельн-Бонн, утворилася довга черга з автомобілів. Вона розтягнулася до автобану, що сполучає місто з аеропортом.

Німецька профспілка Verdi наполягає на введенні єдиної федеральної тарифної сітки, яка передбачає оплату 20 євро за годину роботи співробітників, які обшукують пасажирів, вантажі та персонал аеропорту. Наразі цей показник варіюється залежно від федеральної землі та характеру діяльності. Роботодавці були готові піти на поступки та погодитися на підвищення зарплат на величину до 6,4%. Однак у Verdi з пропозицією не погодилися.

Увечері 9 січня стало відомо, що через страйк в аеропорту Дюссельдорфа було скасовано виліт і прибуття 350 рейсів, у Штутгарті - 125.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА