20:13 12.01.2019

У СБУ розповіли, чому викликали Гриценка на допит

2 хв читати
У СБУ розповіли, чому викликали Гриценка на допит

Служба безпеки України запросила на допит лідера партії "Громадянська позиція", кандидата в президенти України Анатолія Гриценка в якості свідка в зв'язку з оприлюдненням ним інформації про обставини російської окупації Донбасу і анексії Криму, повідомила прес-служба СБУ.

"Виклик пов'язаний з оприлюдненням ним (А.Гриценком - ІФ) в одному з телевізійних ефірів інформації про обставини російської окупації Донбасу і анексії Криму", - сказано в повідомленні прес-служби відомства в Фейсбуці в суботу ввечері.

У прес-службі відзначили, що свідчення громадян про відомі їм факти розгортання гібридної агресії РФ є "патріотичною громадянською позицією".

"Водночас, із подивом ознайомилися з сьогоднішньою заявою Гриценка, оскільки ще на початку тижня чоловік, який назвав своє прізвище, заявив про юридичне представлення його інтересів, погодив зручний для Гриценка час візиту в Службу і з'ясував причини і підстави для запрошення", - йдеться в повідомленні.

12 січня, після подачі документів у ЦВК для реєстрації кандидатом в президенти, А.Гриценко підтвердив, що його викликали на допит в СБУ 15 січня в якості свідка. "Дійсно, я отримав повістку на допит в СБУ на Володимирську, 33. І я піду туди у вівторок об 11:00", - сказав він.

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна", в рамках якої справи його хочуть допитати, А.Гриценко зазначив: "Ви знаєте, кому підпорядковане СБУ. Ні мені, президенту Порошенко. Очевидно, він краще знає, чому мене туди викликають. Але я не боюся. Навіть за часів Майдану, коли царював Янукович, і я міг сховатися за депутатський мандат, коли мене викликали до Головного слідчого управління Генпрокуратури, я ходив, не знаючи, повернуся, чи ні. Я ніколи не ховався і зараз ховатися не буду. Тому якщо цікаво, після того, як пройде допит, у тих рамках, які визначені законом, я вам повідомлю".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА