19:25 15.01.2019

Канберра визнана кращим містом світу за якістю життя, в Україні лідирує Львів

2 хв читати
Канберра визнана кращим містом світу за якістю життя, в Україні лідирує Львів

Столиця Австралії Канберра посіла перше місце в рейтингу кращих міст світу за якістю життя, йдеться в дослідженні сайту Numbeo.

Друге місце зайняв голландський Ейндговен, третє - місто Ролі, столиця штату Північна Кароліна. До десятка увійшли ще три американських міста (Шарлотт, також розташований у Північній Кароліні, Коламбус в Огайо і Медісон у Вісконсині), два австралійських (Аделаїда і Брісбен), а також Веллінгтон (Нова Зеландія) і Цюріх (Швейцарія).

Серед українських міст Львів зайняв у рейтингу 175-е місце, Київ - на 192-му місці. На 195 рядку рейтингу за індексом якості життя виявилася Одеса, відразу за нею Харків, а 202 місце у Дніпра.

Серед російських міст найвищий бал отримав Нижній Новгород (109-е місце), який випередив Санкт-Петербург і Москву (182-е і 191-е місця відповідно). Також у рейтингу з 226 міст фігурують Єкатеринбург (199-е місце) і Новосибірськ (206-е місце).

Нижній Новгород у рейтингу лише трохи поступився Маямі і опинився в рейтингу вище ніж Брюссель, Лос-Анджелес, Нью-Йорк, Лондон і Барселона.

Найгіршими містами світу за якістю життя визнані Каракас (Венесуела), Лагос (Нігерія) і Дака (Бангладеш). Дуже низьку оцінку отримали Пекін (головним чином через екологію і транспортні проблеми) і Ріо-де-Жанейро (вкрай висока злочинність).

Рейтинг враховує вісім параметрів, включаючи купівельну спроможність населення, безпеку, охорону здоров'я, вартість життя, співвідношення цін на нерухомість щодо доходів, завантаженість доріг, екологічну ситуацію і клімат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА