20:21 15.01.2019

Омбудсмен України висловила членам РПЛ побоювання з приводу здоров'я утримуваних в РФ українських моряків, Рада перевірить їхній стан

2 хв читати
Омбудсмен України висловила членам РПЛ побоювання з приводу здоров'я утримуваних в РФ українських моряків, Рада перевірить їхній стан

Уповноважений Верховної Ради України Людмила Дениісова у вівторок провела зустріч з членами Ради з прав людини при президентові РФ, повідомила відповідальний секретар РПЛ Ірина Кіркора.

"Людмила Денісова сьогодні зустрічалася з членами Ради. Я була присутня на зустрічі як відповідальний секретар, також був присутній Олександр Брод як голова комісії з міжнародного співробітництва у сфері прав людини", - сказала І.Кіркора "Інтерфаксу".

Вона зазначила, що на зустрічі обговорювали конструктивну взаємодію, що склалася між уповноваженим і Радою, листи, які були спрямовані Л.Денісовій, а також конкретні ситуації, кейси, які цікавили кожну сторону.

"Найголовніше - розуміння один від одного у сфері захисту прав людини на своїх територіях", - додала відповідальний секретар РПЛ.

За її словами, Л.Денісова повідомила, що у вівторок була в суді, де розглядалася продовження арешту українським військовополоненим морякам, а також висловила занепокоєння щодо тих з них, у кого є проблеми зі станом здоров'я.

"Зараз Рада реагуватиме на її звернення. Думаю, можливе відвідування, член РПЛ Єва Меркачева входить до складу ОНК Москви, а також звернення на ім'я директора ФСВП Корнієнка за підписом Михайла Федотова", - повідомила І.Кіркора.

У свою чергу Л.Денісова після візиту до РПЛ заявила "Інтерфаксу", що поки що не отримала офіційні медичні документи про здоров'я моряків і що вона знає про їхній стан "на словах", про що, зокрема, йшлося на зустрічі.

"Такі довідки, швидше за все, є в кримінальній справі, але від нас їх чомусь закривають", - пояснила омбудсмен.

"Ми говорили про те, що від нас хочуть довідки про стан здоров'я деяких російських ув'язнених, які перебувають у нас в Україні. На це я відповіла, що привезла їх, але віддам, коли отримаю свої. Я думаю, це абсолютно нормально - працювати на паритеті і на умовах взаємоповаги", - додала Л.Денісова.

Раніше у вівторок Лефортовський суд Москви залишив під вартою до 24 квітня 12 українських військовополонених моряків: Д.Гриценко, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, а також Романа Мокряка, Євгена Семідоцького, Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Андрія Шевченка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Володимира Терещенка. Пізніше суд прийме рішення за клопотаннями про продовження арешту на три місяці ще 12 морякам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА