15:43 16.01.2019

МЕРТ підтримує новий принцип розрахунку турзбору

2 хв читати
МЕРТ підтримує новий принцип розрахунку турзбору

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підтримує принцип розрахунку турзбору, що почав діяти згідно зі змінами до Податкового кодексу з 1 січня 2019 року.

"Мінекономрозвитку підтримує зміни принципу розрахунку туристичного збору. Такий підхід надає можливість не лише індексувати величину збору, а й запобігає зловживанням. Раніше готелі "на папері"занижували ціни на розміщення, щоб зменшити обсяги туристичного збору, сплаченого до місцевих бюджетів", - повідомило МЕРТ на сайті в середу.

Міністерство оцінює новий туристичний збір як ефективний інструмент регулювання туристичної галузі на місцевому рівні, наголошується в повідомленні.

"Граничні розміри туристичного збору цілком відображають світову практику. Ставки різняться від EUR1 до EUR9. Наприклад, у Римі він становить від EUR3 до EUR7, залежно від класу готелю", - зазначає МЕРТ.

Водночас місцеві ради можуть прийняти рішення про встановлення нульової ставки туристичного збору, якщо дійдуть висновку, що економічний ефект від залучення додаткових туристів компенсує витрати на відновлення інфраструктури населеного пункту, зазначило міністерство.

"У 2003 році також було виявлено, що ринок готельних послуг нечутливий до зміни ставок збору - скасування готельного збору майже не відобразилося на цінах українських готелів", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада в 2019 році змінила базу нарахування туристичного збору. Розмір туристичного збору встановлюється залежно від вартості номера, а прив'язаний до мінімальної заробітної плати. Таким чином, громадяни України сплачують до 0,5% від мінімальної зарплати (20,86 в 2019 році) як турзбір, а іноземці - до 5% (208,65 грн), причому ставки для свого населеного пункту встановлює сільська, селищна, міська рада або рада ОТГ.

Водночас закон встановлює, що, окрім проживання в готелях, кемпінгах і хостелах, туристичний збір в 2019 році стягуватимуть також із туристів, що проживають у приватних житлових будинках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА