15:15 17.01.2019

Профільний комітет ВР схвалив законопроект №6240 про виборчі права переселенців

2 хв читати
Профільний комітет ВР схвалив законопроект №6240 про виборчі права переселенців

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя підтримав законопроект №6240 "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян)".

"Є маленька перемога. Щойно комітет із питань правової політики схвалив наш законопроект №6240 про виборчі права переселенців", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Нардеп зазначив, що на це рішення у комітету пішло два роки, проте позбавляти права голосу переселенців є несправедливим.

"Понад два мільйони переселенців усе ще позбавлені голосу на місцевих виборах. І йдеться не лише про тих, хто змушений був покинути свої будинки внаслідок війни. Це стосується всіх груп мобільного населення - трудових мігрантів, учнів тощо", - наголосив М.Найєм.

У свою чергу в громадянській мережі "Опора" зазначили, що законопроект підписали 24 народних депутати (Григорій Немиря, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв, Остап Єднак, Ганна Гопко та інші).

"Парламентарі-співавтори законопроекту є представниками всіх фракцій, а також позафракційними депутатами: фракції "Блок Петра Порошенка" – 11, "Народний фронт" – двоє, ВО "Батьківщина" – троє, "Опозиційний блок" – двоє, Радикальна партія Олега Ляшка – один, "Самопоміч" – один, а також четверо народних депутатів, які не входять до складу жодної фракції чи групи", - підсумували в "Опорі".

Як повідомлялося, законопроект №6240 про виборчі права внутрішньо переміщених осіб було зареєстровано у Верховній Раді України 27 березня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА