07:23 19.01.2019

У Харкові оперуповноважений райвідділу обіцяв підприємцю закрити справу за хабар

1 хв читати
У Харкові оперуповноважений райвідділу обіцяв підприємцю закрити справу за хабар

Слідчі прокуратури Харківської області спільно з управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили в отриманні неправомірної вигоди оперуповноваженого одного з районних відділів поліції міста.

"37-річного поліцейського затримали в рамках проведення негласних слідчих дій", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними слідства, майор поліції вимагав та отримав кошти від підприємця-фігуранта кримінального провадження за фактом крадіжки. Підприємець не поділив обладнання з колишньою бізнес-партнеркою. Щоб бізнесмен міг безперешкодно отримати спірне обладнання та користуватися ним, оперуповноважений запропонував йому "вирішити питання" за $ 500.

Отримавши обумовлену суму на початку листопада минулого року, поліцейський запропонував підприємцю посприяти в закритті кримінального виробництва. За це оперуповноважений просив ще 20 тис. грн. Підприємець передавав цю суму трьома траншами. При отриманні останнього траншу (10 тис. грн) поліцейський був затриманий за ст.208 КПК України.

Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст.368 КК України (отримання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно, поєднане з вимаганням).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА