21:05 21.01.2019

У Чернігові від початку епідсезону від грипу померли 5 людей, ще 4 - в області

2 хв читати
У Чернігові від початку епідсезону від грипу померли 5 людей, ще 4 - в області

У Чернігівський області від початку епідемічного сезону 2018-2019 років зареєстровано 9 смертельних випадків від грипу, 5 із них - у м. Чернігові.

Як повідомляється на сайті ГУ "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", за 3-й тиждень 2019 року в області захворіли 9032 особи, з них 4263 дітей. Рівень захворюваності нижчий за епідпоріг на 4,1%. Госпіталізовано 411 осіб, з них 224 дітей (54,5%).

У м. Чернігові на грип захворіли 3389 осіб, із них дітей - 1645. Рівень захворюваності нижчий за епідемічний поріг на 5,4%.

На звітному тижні перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Варвинському, Городянському, Корюківському, Менському, Ніжинському, Прилуцькому, Сосницькому, Срібнянському районах, містах Ніжині та Прилуках.

"Від початку епідсезону вірусологічна лабораторія методом ПЛР дослідила 80 зразків біологічного матеріалу, з них 68,8% позитивних результатів із домінуванням вірусів грипу типу А (Н1N1)", - зазначено в повідомленні.

Штам Н1N1 - так званий "свинячий грип", підтип вірусу грипу А, найпоширеніший тип грипу, який викликає масштабні епідемії.

Як повідомляє "112. Україна" в понеділок, у Чернігові від грипу H1N1 помер 46-річний чоловік. Він кілька днів перебував у реанімації, але помер від вірусної пневмонії, спричиненої грипом.

Водночас, як повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради з посиланням на телеканал "Дитинець", у м. Чернігові дезінфікують спеціальним розчином тролейбуси, щоб пасажири не захворіли на ГРВІ.

"Громадський транспорт - місце, де в невеликому просторі одночасно перебуває багато людей, серед яких можуть бути і хворі. Тому під час щорічних сплесків захворюваності на вірусні інфекції додаткові заходи безпеки дуже доречні", - зазначено в повідомленні.

Дезінфекцію тролейбусів упроваджено за ініціативою керівництва Чернігівського тролейбусного управління. Її проводять кожні два дні фахівці з відповідними навичками та спеціальним обладнанням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА