17:18 23.01.2019

Чубаров закликав "кримського омбудсмена" терміново відвідати утримуваного в СІЗО Сімферополя Бекірова з огляду на різке погіршення його здоров'я

2 хв читати
Чубаров закликав "кримського омбудсмена" терміново відвідати утримуваного в СІЗО Сімферополя Бекірова з огляду на різке погіршення його здоров'я

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно тримають у СІЗО Сімферополя (анексований Росією Крим), різко погіршився, повідомляє народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка"), голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"За отриманими нами даними з Криму, стан Едема Бекірова різко погіршився. Тому по телефону зв'язався з Лубіною Людмилою, "уповноваженим з прав людини в "Республіці Крим"... Повідомивши про критичний стан здоров'я Едема Бекірова, якого незаконно заарештували і кинули до Сімферопольського СІЗО, закликав її терміново відвідати Едема. Пообіцяла зробити...", - написав Р.Чубаров у середу вдень на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Е.Бекіров 1961 року народження, житель селища Новоолексіївки Херсонської області Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів і був затриманий 12 грудня 2018 року за в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованої російськими окупантами.

За даними Р.Чубарова, Е.Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївки. Його дружина Гульнара є членом Меджлісу кримськотатарського народу. Голова Меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що Е.Бекіров переніс у січні 2018 року складну операцію на серці (4 шунти) і зі знімним протезом правої ноги, має "масу супутніх хвороб, зокрема цукровий діабет".

Російська влада обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

13 грудня 2018 року окупаційна влада Криму заарештувала Е.Бекірова на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА