19:19 23.01.2019

Міносвіти розглядає можливість співпраці з Discovery для наповнення національної освітньої е-платформи

2 хв читати
Міносвіти розглядає можливість співпраці з Discovery для наповнення національної освітньої е-платформи

Міністерство освіти і науки України розглядає можливість співпраці з Discovery, Britanica та MATIFIC для наповнення Національної освітньої е-платформи.

Як повідомляє в середу прес-служби Міносвіти, міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з представниками Discovery education у рамках Всесвітнього освітнього форуму в Лондоні розповіла, що наразі Україна активно працює над створенням Національної освітньої е-платформи. За її словами, практично розроблено оболонку цієї платформи, проте є великі проблеми з наповненням платформи якісним контентом.

На зустрічі фахівці проекту продемонстрували електронні підручники з інтерактивними ресурсами, побудовою уроку для вчителя та можливістю для одночасного тестування учнів. У Discovery education доступні матеріали для занять із точних наук - курсу "Природничі науки" та "Математика".

"Ми зацікавлені в тому, щоб знайти хороші матеріали для нашої національної освітньої е-платформи, а ви маєте надзвичайний доступ до цікавого освітнього контенту. Однак проблема в тому, що ми не можемо витрачати державні гроші для купівлі ліцензії доступу для одного школяра на один рік, тому що виходить, що ми витрачаємо велику кількість грошей, а через рік нічого не маємо. Ми хотіли б мати можливість купити матеріали, щоб наповнити власну платформу", - зазначила Л.Гриневич.

У свою чергу представники Discovery education відповіли, що ще не працювали в такому форматі, але готові розглянути різні варіанти співпраці, а також готові до відкритих торгів.

Також міністр зустрілася з представниками Britanica Digital Learning, які мають можливості для доступу до інтерактивного навчального контенту у всьому спектрі предметів.

Крім того, для поліпшення математичної грамотності школярів молодшого шкільного віку цікавими можуть бути ігрові форми вивчення математики, які пропонує австралійська компанія MATIFIC. Нині вона на безоплатній основі пілотує свої матеріали в 700 школах України. Сторони також домовилися про зустріч у Києві для пошуку різних форматів співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА