21:53 26.01.2019

В Одесі під час акції "цирк без тварин" затримано трьох активістів, які порушили правопорядок

2 хв читати
В Одесі під час акції "цирк без тварин" затримано трьох активістів, які порушили правопорядок

Під час проведення акції "цирк без тварин" в Одесі виник конфлікт між активістами і правоохоронцями, які забезпечували охорону громадської безпеки під час заходу, затримано трьох осіб, повідомили в поліції Одеської області.

"Законну вимогу правоохоронців не порушувати порядок мітингувальники, які заблокували вхід до приміщення закладу (цирку - ІФ), проігнорували, спровокувавши бійку з поліцейськими. Наразі в територіальне відділення для надання пояснень доставлені троє учасників акції. Встановлюються обставини події", - йдеться в повідомленні на сторінці поліції Одеської області в Фейсбук у суботу ввечері.

Як повідомив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, "протест вийшов за межі мирного, коли учасники почали фізично блокувати приміщення цирку, обмежуючи права і свободи інших громадян". Правоохоронці запросили відійти організатора акції від епіцентру подій для пояснення можливих правових наслідків дій активістів. Деякі активісти кинулися за організатором акції ,не зрозумівши наміру правоохоронців, унаслідок чого стався конфлікт між поліцейськими і протестуючими.

"Деякі з числа осіб, які брали участь в акції кинулися на допомогу своєму лідерові і колезі, зрозумівши ймовірно по-своєму наміри правоохоронців, або з інших мотивів, при цьому вчинивши адміністративні правопорушення в яких вбачалося хуліганство та злісна непокора законним вимогам правоохоронців", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Усі троє правопорушники затримані і будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.173 (дрібне хуліганство) КпАП. Окрім того, щодо двох з них будуть складені протоколи ще й за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

Також Р.Форостяк зазначив, що "нарікання на "закритий" для відвідувачів відділ поліції не має ознак перевищення повноважень з боку поліцейських, у правоохоронців є можливість в будь-який момент обмежити допуск громадян до райвідділу в залежності від обставин, наприклад, ймовірності штурму, тощо, це передбачено відповідними інструкціями в таких випадках", - додав радник начальника ГУ Нацполіції в Одеській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА