19:38 29.01.2019

Денісова просить міжнародні правозахисні організації допомогти в наданні термінової медичної допомоги Грибу, якого утримують у СІЗО РФ: "Він на межі життя і смерті"

2 хв читати
Денісова просить міжнародні правозахисні організації допомогти в наданні термінової медичної допомоги Грибу, якого утримують у СІЗО РФ: "Він на межі життя і смерті"

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що стан здоров'я незаконно утримуваного з політичних мотивів у СІЗО в Ростовській області Росії громадянина України Павла Гриба "надкритичний" і просить керівників низки міжнародних правозахисних організацій посприяти в якнайшвидшому наданні йому медичної допомоги.

"Громадянин України Павло Гриб, який перебуває в російських застінках, перебуває на межі життя і смерті!!! 20-річний політв'язень потребує негайної операції на серці, адже стан його здоров'я надкритичний. У результаті обстежень лікарями діагностовано низку серйозних хвороб", - написала Л.Денісова в своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

За її словами, П.Гриба не забезпечують повноцінним медикаментозним лікуванням і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також, негативний вплив на стан здоров'я ув'язненого українця чинять умови утримання, стресові ситуації і неповноцінне харчування.

"Звертаюся до голови Комітету проти тортур Організації об'єднаних націй Єнса Модвіга, до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, віце-президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє, до голови делегації МКЧХ в Україні Алана Ешліманна, голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіони Фрейзер, і прошу сприяти наданню П.Грибу негайної медичної допомоги", - написала Л.Денисова.

Також вона звернулася до дипломатичних представників, які перебувають у Ростові-на-Дону, з проханням вжити всіх можливих заходів для здійснення неупередженого та об'єктивного моніторингу дотримання прав і свобод політв'язня.

"Прошу бути присутнім під час судових засідань у справі щодо ув'язненого громадянина України Павла Гриба", - написала український омбудсмен.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

Пізніше МЗС України заявив, що отримав підтвердження про перебування в Краснодарі (РФ) громадянина України П.Гриба, який зник у Білорусі.

Справу П.Гриба було передано для розгляду до Північно-Кавказького окружного військового суду, його було етаповано до Ростова-на-Дону.

7 листопада 2018 Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив до 24 квітня 2019 року арешт П.Грибу.

У грудні ЄСПЛ закликав Росію надати інформацію про стан здоров'я П.Гриба до 2 січня 2019 року.

21 січня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до президента Європейського комітету з питань запобігання катуванням Миколи Гнатовського з проханням втрутитися в ситуацію з П.Грибом, який потребує термінової медичної допомоги. За її словами, у 20-річного Павла діагностовано низку серйозних захворювань, і він потребує термінової медичної допомоги.

Вона також повідомила, що співробітники правоохоронних органів РФ побили П.Гриба ще під час затримання, вимагали визнання провини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА