19:08 31.01.2019

Денісова обговорила з координатором СММ ОБСЄ обмін заручників, звільнення полонених і меддопомогу П.Грибу

2 хв читати
Денісова обговорила з координатором СММ ОБСЄ обмін заручників, звільнення полонених і меддопомогу П.Грибу

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з координатором Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Тоні Фрішем питання роботи підгрупи в забезпеченні звільнення та обміну заручників у рамках Мінських домовленостей.

"Можливості обміну залишаються одним із головних питань. Тому ми з паном Фрішем відмітили, що готові до обміну у будь-якому форматі та намагаємось це зробити", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Омбудсмен повідомила, що Т.Фріш підтримує українську позицію щодо поводження з утримуваними в РФ моряками як із військовополоненими згідно з нормами Женевської конвенції 1949 року. "Наголосила на необхідності лікування поранених моряків та можливості їх переведення для вирішення цього питання до третьої (нейтральної) країни", - розповіла вона.

За словами Л.Денісової, вона звернулася до Т.Фріша також і з питання необхідності надання медичної допомоги політв'язню Павлу Грибу. "Висловила своє занепокоєння та прохання посприяти наданню ув’язненому громадянину України негайної медичної допомоги, адже стан хлопця надкритичний", - зазначила омбудсмен.

За її словами, Т.Фріш пообіцяв їй звернутися до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб вони у свою чергу відвідали утримуваних у РФ політв'язнів і за можливості допомогли з наданням кваліфікованого обстеження та подальшого лікування.

Л.Денісова розповіла, що під час зустрічі також було розглянуто питання передачі громадян України, які були затримані до конфлікту. Чергова передача відбудеться в перший тиждень лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА