12:01 01.02.2019

ОЗСП "Азов" повернувся на передову - заява

2 хв читати
ОЗСП "Азов" повернувся на передову - заява

Окремий загін спеціального призначення "Азов" повернувся на передові позиції в зоні проведення Операції об'єднаних сил на сході України, повідомляє прес-служба "Азова" в п'ятницю.

"Бійці нашого підрозділу повернулися на передові рубежі війни за незалежність України і спільно із побратимами зі Збройних сил виконують бойові розпорядження в зоні ООС згідно з наказами вищого командування. Цей випадок є унікальним, адже вперше за останні роки підрозділ Національної гвардії став на захист України на "нулі", і ми пишаємося, що цим підрозділом є "Азов", - йдеться в повідомленні.

В "Азові" зазначили, що останній рік був непростим для спецпідрозділу. Зокрема, під час боїв на маріупольському напрямку ОЗСП утратив трьох бійців, проте ці втрати "скріпили дух азовців та посилили наснагу до подальшої боротьби за Батьківщину".

"Позаду понад три роки титанічних тренувань, десятки бойових виходів та масштабних навчань, звільнені міста та селища і повна упевненість у тому, що найвизначніші битви "Азова" ще попереду. Боєздатність "Азова" перебуває на своєму найвищому рівні, і ми гідні того, щоб сповна продемонструвати її ворогу. Упевнені, що попереду на усіх нас чекає перемога, і бійці "Азова" зроблять усе для її наближення!", - зазначають у прес-службі.

Як повідомлялося, в серпні 2016 року частину ОЗСП полку особливого призначення "Азов" було відведено з Маріуполя у рамках планового перегрупування сил і засобів Національної гвардії України в Донецькій області і розміщено в Запорізькій області, де вона надалі виконувала завдання, передбачені законом "Про Національну гвардію України".

У 2017 році перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, відповідаючи на запитання про ймовірність повернення військовослужбовців полку "Азов" на першу лінію оборони в зоні АТО, сказав: "Рішення приймає керівник антитерористичної операції, тому особовий склад і Нацгвардії, і Нацполіції повністю залежить від такого рішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА