07:45 02.02.2019

Якщо Росія не звільнить військовополонених українських моряків, Вашингтон зупинить переговорний процес з Москвою

2 хв читати
Якщо Росія не звільнить військовополонених українських моряків, Вашингтон зупинить переговорний процес з Москвою

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати не будуть рухатися далі в переговорах з Росією поки російська влада не звільнить українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки, повідомило посольство України в США.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує в п'ятницю ввечері на своїй сторінці в Фейсбук посольство заяву К.Волкер на міжнародному медіа-майданчику під час телефонного брифінгу в Брюсселі.

Спецпредставник США підкреслив, що у Вашингтоні володіють повною інформацією щодо ситуації поблизу Керченської протоки.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських суден у міжнародних водах, стрілянина по них і моряки, які досі затримані в Росії", - заявив він.

Окрім того, за твердженням самого К.Волкера, розглядається можливість посилення санкцій проти Росії за дії в Керченській протоці.

"Я можу сказати, що і Сполучені Штати, і Європа розглядають додаткові заходи, які можуть бути прийняті в разі, якщо Росія не поверне моряків і здійснюватиме контроль над Керченською протокою", - підкреслив він.

Як повідомлялося, ЄС і США розглядають додаткові обмежувальні заходи на випадок, якщо Росія не звільнить українських моряків, заарештованих у Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

"І США, і Європа розглядають, які додаткові заходи їм слід прийняти, якщо Росія не поверне моряків і буде і надалі претендувати на контроль над Керченською протокою", - сказав К.Волкер в Брюсселі в четвер.

За його словами, як в ЄС, так і в США розглядають можливість санкцій через труднощі російською стороною проходу суден до українських портів в Азовському морі.

Серед розглянутих обмежувальних заходів, зазначив К.Волкер, можуть бути санкції, як проти суден, так і проти російських портів в Азовському морі. При цьому остаточного рішення щодо санкцій поки не прийнято.

Він також сказав, що США планують переглядати санкції щодо Росії через Крим у лютому. ЄС, за його словами, також розглядає можливі додаткові обмежувальні заходи, однак поки нічого не вирішено. Найближча зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій можуть обговорюватися санкції, відбудеться в лютому, зазначив К.Волкер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА