20:59 07.02.2019

Нацрада припинила ретрансляцію телеканалу "Наше любимое кино" на 6 місяців

2 хв читати
Нацрада припинила ретрансляцію телеканалу "Наше любимое кино" на 6 місяців

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 7 лютого ухвалила рішення про тимчасове - на шість місяців - припинення показу в Україні телеканалу "Наше любимое кино" з огляду на неодноразове порушення вітчизняного законодавства щодо трансляції аудіовізуальних творів за участю осіб, що створюють загрозу національній безпеці країни.

Як повідомляється на офіційному сайті Нацради, телеканал "Наше любимое кино" має юрисдикцію Німеччини і був внесений до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавство України у квітні 2008 року.

Водночас протягом минулого року до Нацради неодноразово зверталися громадяни зі скаргами, що в ефірі цього телеканалу показують артистів, які внесені до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці. Регулятор зі свого боку сповістив дистриб'ютора та правовласника про зафіксовані порушення українського законодавства і про можливі наслідки протиправної демонстрації аудіовізуальних творів. На перше звернення навесні 2018 року Нацраду запевнили, що в подальшому порушень не буде. Водночас моніторинг ефіру цього телеканалу в грудні 2018 - січні 2019 року знову зафіксував порушення закону "Про телебачення і радіомовлення".

"Німеччина й Україна є підписантами Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Стаття 28 Конвенції передбачає, що жодне з її положень не заважає сторонам застосовувати суворіші та детальніші правила порівняно з тими, які передбачені в цьому міжнародному документі. Оскільки порушення в ефірі телеканалу мають очевидний, серйозний і тяжкий характер, призводять до виникнення складних громадських проблем, тривають понад два тижні після повідомлення про них, то відповідно до ч. 2 ст. 24 Конвенції сторона, яка здійснює прийом, може тимчасово припинити ретрансляцію програмної послуги, яка порушує Конвенцію", - пояснили своє рішення в Нацраді.

Термін заборони розпочинається з дати оприлюднення рішення регулятора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА