19:37 12.02.2019

ЄС і США наближаються до узгодження санкцій проти РФ за захоплення українських моряків і кораблів у Керченській протоці

2 хв читати
ЄС і США наближаються до узгодження санкцій проти РФ за захоплення українських моряків і кораблів у Керченській протоці

Представники США і ЄС наближаються до того, щоб узгодити санкції проти Росії у відповідь на силове захоплення українських моряків і кораблів у Керченській протоці, повідомляє у вівторок газета The Financial Times з посиланням на дипломатичні джерела.

Зазначається, що це питання мають обговорити 18 лютого глави МЗС Євросоюзу. Обмежувальні заходи, за даними співрозмовника газети, можуть бути введені протягом найближчих двох місяців.

Одне з джерел видання пояснило, що санкції, як очікується, будуть прийняті стосовно "фізичних осіб і компаній", що мають безпосередній стосунок до захоплення українських моряків і кораблів.

У свою чергу британський телеканал Sky News із посиланням на джерела повідомляє, що "Британія і її кілька союзників в ЄС домагаються, щоб нові обмежувальні заходи Європейський Союз оголосив найближчими тижнями".

"Коли є порозуміння (США і ЄС - ІФ), то є і більш ефективний вплив (при введенні санкцій - ІФ)", - цитує канал своє джерело. "Правильно, що ми зараз рухаємося до того, щоб підвищити ціну, яку Росія платитиме за свої дії", - наводить Sky News слова іншого джерела.

За його даними, переговори про обмежувальний рівень середині ЄС тривають у робочих групах.

"Більше імен (у санкційних списках - ІФ), більше заморожених активів", - заявило джерело каналу в дипломатичних колах, коментуючи плановані заходи.

У повідомленні каналу зазначається, що окремі західні країни занепокоєні з приводу того, що їхня відповідь на інцидент у Керченській протоці була занадто слабкою, "і дозволила залишитися безкарним тому, що можна назвати порушенням міжнародного морського права".

"Одне з джерел заявило про наявність доказів того, що Росія продовжує обмежувати прохід суден через цей водний простір за наявності свідчень про зниження обсягу перевезень за останні два місяці", - передає канал.

Крім того, у повідомленні Sky News йдеться, що деякі члени ЄС спочатку вважали, що проблему навколо Керченської протоки буде вирішено дипломатичним шляхом. "Однак немає жодних ознак того, що Москва планує звільнити моряків", - наголошується в повідомленні.

"Немає ніяких ознак того, що вони (Росія - ІФ) прагнуть до деескалації", - заявило джерело Sky News.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА