20:23 13.02.2019

У 2019 до складу ВМС надійде три бойових судна "Гюрза-М" і "Нептун"

3 хв читати
У 2019 до складу ВМС надійде три бойових судна "Гюрза-М" і "Нептун"

Один малий броньований артилерійський катер і два десантних катери будуть прийняті до складу Військово-морських сил Збройних сил України протягом поточного 2019 року, заявляє заступник начальника головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗСУ В'ячеслав Дем'яненко.

"До складу Військово-морських сил прийняті шість малих броньованих артилерійських катерів, поточного року заплановано прийняття ще одного такого катера і двох десантних катерів", - розповів В.Дем’яненко на брифінгу "Підсумки реформування ЗСУ" в середу в Києві.

При цьому він не уточнив назви катерів, але йдеться про малі броньовані артилерійські катери проекту 58155 "Гюрза-М" і великі десантно-штурмові катери проекту 58503 "Кентавр-ЛК", закладених на початку лютого на заводі "Кузня на Рибальському" в рамках реалізації "Стратегії ВМС ЗСУ - 2035".

За словами В.Дем’яненка, триває розробка технічного проекту ракетного катера типу "Лань", оснащеного ракетним комплексом "Нептун". "США передали до ВМС ЗСУ два патрульних катери типу Island в рамках міжнародної допомоги у військовій сфері. Тривають заходи з формування комплекту військ ВМС на постійній основі для виконання завдань на узбережжі і в акваторії Азовського моря", - розповів представник Генштабу.

Також, за його словами, вдвічі нарощено потенціал артилерійських підрозділів, покращився стан забезпечення озброєнням, військовою та спеціальною технікою.

"На озброєння прийнято 16 зразків і допущено до експлуатації 32 зразка, поставлено у війська близько 8 тисяч одиниць нового або модернізованого озброєння і військової техніки, а також близько 500 тисяч одиниць боєприпасів. Відновлено близько 6 тис одиниць озброєння і військової техніки. В рамках технічної допомоги від США до війська поставлено 5 радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби і 2500 приладів нічного бачення. На підприємствах оборонно-промислового комплексу освоюється виробництво ракет і боєприпасів, в першу чергу тих, які для нас наразі важливі", - розповів В.Дем’яненко.

Як повідомлялося, на ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) 8 лютого відбулася закладка чергових двох бойових катерів для ВМС ЗСУ в рамках реалізації "Стратегії ВМС ЗС України - 2035". За словами представників суднобудівного заводу, будівництво закладених у п'ятницю катерів попередньо триватиме близько чотирьох місяців.

За словами командувача українськими ВМС Ігоря Воронченка, в рамках реалізації програми це закладка вже 8-го корпусу МБАК "Гюрза-М" і 3-го корпусу БДШК "Кентавр-ЛК", які добре зарекомендували себе і в морі, і на річках. Усього в рамках програми розвитку ВМС намічено подальше будівництво до 20 бронекатерів "Гюрза-М" і близько 8 катерів "Кентавр".

МБАК "Гюрза-М" - повністю броньований, має на озброєнні гармату, кулемет і ракетні комплекси. Призначений для несення бойової вахти в прибережній морській смузі, патрулювання, охорони водних рубежів, боротьби з малорозмірними суднами супротивника, захисту берегових стаціонарних і плавучих об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання. Водотоннажність "Гюрза-М" - 51,1 тонн, крейсерська швидкість - 25 вузлів, екіпаж - 5 осіб, дальність автономного плавання - 900 миль.

БДШК "Кентавр" (проект 58181) розроблений підприємством "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв). Є подальшим розвитком лінійки броньованих катерів "Гюрза" і "Гюрза-М", у порівнянні з якими володіє розширеним функціоналом для виконання спеціальних завдань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА