21:16 13.02.2019

Єпископа Гедеона з УПЦ (МП) не пустили в Україну через проблеми з документами

2 хв читати
Єпископа Гедеона з УПЦ (МП) не пустили в Україну через проблеми з документами

Архієрея Української православної церкви (Московського патріархату) єпископа Макарівського Гедеона (в миру - Юрій Харон) у середу після повернення з-за кордону не пропустили в Україну в міжнародному аеропорту "Бориспіль" через проблеми з документами (наявність громадянства кількох країн), повідомили в Державній прикордонній службі України.

"Сьогодні (в середу – ІФ) близько 18.00 в аеропорту Бориспіль під час оформлення пасажирів рейсу, який прибув із Франкфурта, виявлено громадянина України Харона Юрія. Стосовно цього громадянина прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів і вилучили його український закордонний паспорт, оскільки в цієї особи є громадянство кількох країн", - написав на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері речник відомства Олег Слободян.

Він наголосив, що під час подальшої співбесіди з’ясувалося, що затриманий "займається антиукраїнською пропагандою і є активним адептом "руского міра".

"Зараз із цим громадянином працюють правоохоронні органи. За результатами роботи буде ухвалено рішення про подальші правові дії", - додав О.Слободян.

На сторінці єпископа Гедеона у Facebook викладено фотокопію протоколу вилучення (затримання) документа, в якому зазначено, що прикордонники виявили в нього паспорт для виїзду за кордон, який значиться як загублений. Зокрема, в протоколі міститься інформація про те, що цей документ на ім'я Юрія Харона, за даними управління Державної міграційної служби у Волинській області, внесений до обліку серед загублених, вкрадених, оголошених недійсними паспортних документів і підлягає вилученню.

У протоколі також зазначено, що єпископ Гедеон прибув рейсом Франкфурт - Київ.

За словами секретаря єпископа протодиякона Антонія, питанням владики займається Служба безпеки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА